Gasol: Ovaj poraz previše boli

Košarkaši Los Angeles Lakersa su prvaci posljednje dvije godine, ali ove sezone nisu niti blizu takve šampionske forme. Svašta im se dogaða u ovoj sezoni.

Gubili su u serijama, izgubili su od velikih konkurenata Miamija, Bostona i San Antonija na svom parketu, gubili su dva puta od Memphisa, pa od Milwaukeeja ili od Sacramenta, najslabije momèadi Zapadne konferencije. No, poraz u srijedu naveèer je bio, definitivno, najveæi šok.

Izgubili su 104-99 kod Clevelanda, najslabije momèadi ove sezone u ligi. Inaèe, Cleveland je tek nedavno prekinuo niz od 26 poraza i to protiv druge momèadi iz Los Angelesa – Clippersa. Taj niz poraza je najdulji u povijesti NBA lige.

Isto tako, Lakersi su u sijeènu pobijedili taj isti Cleveland na svom parketu s èak 55 poena razlike!

Posve zbunjeni su Lakersi bili nakon posljednjeg poraza, koji je inaèe treæi u nizu. Prije toga su Lakersi padali kod Orlanda i Charlotte.

“Igraèi su uzeli pauzu i prije nego je poèela utakmica. Što drugo da kažem” pitao se trener Phil Jackson, koji se više puta ove sezone našao u poziciji da odgovara je li kriza posjetila njegovu momèad.

“Ovo boli, ovaj poraz previše boli. Ja ne razumijem što se dogodilo i što se dogaða. Razoèaran sam” isprekidano je govorio španjolski košarkaš Pau Gasol koji je u toj utakmici postigao 30 poena uz 20 skokova, te je kroz cijelu sezonu najkonstantniji igraè Lakersa.

“Mislim da su naš problem utakmice protiv slabijih momèadi. U tim ogledima se postavljamo kao da se igramo maèke i miše, a maèka ponekad izgubi. Ja nisam zabrinut. Ovi porazi nisu kljuèni, jer broje se oni kada doðe doigravanje” rekao je Lamar Odom, jerdan od rijetkih pozitivnih meðu Lakersima.