Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gasol želi igrati u završnicama utakmica

Pau Gasol je nakon šest i pol sezona provedenih u dresu Lakersa ovo ljeto promijenio sredinu. Jedan je od najkonstantnijih igrača lige otkada je prvi puta zaigrao za Memphis Grizzliese 2001. godine. U 13 godina dugoj karijeri u prosjeku bilježi 18,5 poena, 9,3 skokova i 1,7 blokada po utakmici. 34-godišnji Pau je za The Chicago Sun-Times odlučio progovoriti o svojoj ulozi u Bullsima i želji za ozbiljnom minutažom.

Jedan od glavnih ciljeva mu je izboriti trenerovo povjerenje ove sezone i želi što više vremena provoditi na parketu u odlučujućim trenucima utakmice: „Uvijek želiš biti na parketu u posljednjim minutama kada se odlučuje o pobjedniku. Lijepo je biti u takvom položaju i osjećaš da ti trener vjeruje. Ali isto tako treba razumjeti da će biti dani kada ti stvari neće polaziti od ruke i bit će neki suigrač koji baš taj dan igra vrhunski. Tako da, ako se pobjeđuje, ne smije ti biti krivo“.

Gasolu sjedenje na klupi neće puno smetati, dok god to ne postane čest slučaj. Na pitanje je li razgovarao o tome s Bullsima prije prelaska u Chicago, odgovorio je: „Da, da, razgovarali smo o tome. Treneri imaju svoje tendencije i osjećaju se ugodno u jednom sustavu igre, pa smo razgovarali voli li trener (Tim Thibodeau) završavati utakmice s nižom petorkom, bez klasičnog centarskog para. Želim biti na terenu pri kraju utakmice. Za to sam bio plaćen moju cijelu karijeru, i to ću nastaviti raditi“.

Jedini je problem za Gasola što Thibs na raspolaganju ima Joakima Noaha i Taja Gibsona. Noah je prošle sezone bio obrambeni igrač godine, a Gibson je jedan od najboljih igrača s klupe, ako ne i najbolji, u cijeloj ligi. Ove godine će zasigurno biti u užoj konkurenciji za osvajanje te titule, ako startni par pod košem bude Gasol – Noah.

Thibodeau je nedavno izjavio da još nema jasan scenarij u glavi. Vidjet će kako se sve odigra pa će odlučiti. Kaže da će se minutaža možda mijenjati od utakmice do utakmice, ovisno koja dvojica budu igrala najbolju košarku. Ne smijemo zaboraviti da je tu još jedna pridošlica – Nikola Mirotić, 23-godišnjak koji je prošle sezone u regularnom dijelu Eurolige bio najbolji tricaš s nevjerojatnih 64% ubačenih trica. Već sada ima raznovrsnu napadačku igru. U prosjeku je fauliran 3,3 puta po utakmici što znači da je čvrst u proboju pod koš. U obrani je nešto slabiji u napadu, što će morati popraviti ako želi igrati u ovakvim Bullsima.

Thibs će imati slatki brige i kako je sam zaključio: „Nikad se ne zna. Oni su ti koji će donijeti konačnu odluku“.

Latest Posts

NE PROPUSTITE