Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gdje će Eric Bledsoe?

Branič Phoenix Sunsa, Eric Bledsoe je po izjavi koju je generalni menadžer Sunsa Ryan McDonough dao u ponedjeljak, odigrao zadnju utakmicu u dresu Sunsa.

McDonough je rekao da su se on, privremeni trener Jay Triano i Bledsoe susreli u ponedjeljak ujutro, te da je Bledsoe poslan kući na kraju razgovora.

“Bledsoe neće biti s nama ubuduće”, rekao je McDonough.

McDonough je također izjavio da je zvao Bledsoea da ga pita o objavi, koju je objavio na Twitteru u nedjelju, kada je njegova objava glasila: “Ne želim biti ovdje”, par sati prije nego što su Sunsi otpustili trenera Earla Watsona.

“Rekao je da je bio kod frizera”, izjavio je McDonough reporterima. “Kazao je da nije bilo ništa u vezi Sunsa, nego da je bio s djevojkom u frizerskom salonu te da nije više htio biti tamo. Ne vjerujem da je to istina. Razmislili smo o tome, pričao sam s vlasnikom kluba, svojim timom te trenerom i njegovim timom, te smo odlučili što je najbolje za organizaciju.”

McDonough je rekao da je već primio pozive klubova, koje je zanimala situacija oko Bledsoea, te da je  trenutno aktivno uključen u razgovore s nekoliko timova, te se nada da će uskoro doći do dogovora. Jedna od ekipa koje su zainteresirane za Bledsoea su i New York Knicksi, no Sunsi bi u zamjenu htjeli mlade igrače Knicksa Franka Ntilikina i Willyja Hernangomeza, što su Knicksi odbili.

Bledsoe je inače najplaćeniji igrač Sunsa ove sezone, plaćaju ga 14,5 miliona dolara. U karijeri je na prosjecima od 13,1 poena, 3,8 skokova te 4,6 asistencija po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE