Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Generalni menadžeri biraju najboljeg igrača

“Imate praznu ekipu. Svaki igrač u ligi je slobodan i vi možete odabrati jednoga oko kojega će te graditi ostatak ekipe. S kojim igračem bi započeli renovaciju ekipe?”

Ovo pitanje postavio je američki portal USA Today dvadesetsedmorici generalnih menadžera NBA ekipa. Rezultati su bili anonimni.

16 od njih 27 izabralo bi četverostrukog MVP-a LeBrona Jamesa, koji će uskoro uči u svoje tridesete godine. Iako već pomalo star, izgleda kako je svima jasno da James neće prestati napredovati i nazadovati kako ga sustižu godine i vjeruju kako je povratak u rodni mu grad njegovo vrijeme da donese naslov u Cleveland.

Sedam menadžera započelo bi renovaciju s prošlogodišnjim MVP-jem Kevinom Durantom koji je u razgovoru s USA Today rekao kako razgovor o najboljem igraču lige ne bi trebao početi i završiti s Jamesom. Ako bi Durant obranio ulogu najkorisnijeg igrača lige ove godine, postoji mogućnost da bi pretekao Jamesa po broju glasova jer je ipak mlađi od njega.

Još više motivacije za napredak obojici igrača treba dati podatak da bi tri menadžera odabrala pridošlicu u NBA ligi, Anthony Davisa. Davis je došao u NBA iz Kentuckyja 2012. i zasluženo je stekao reputaciju budućeg MVP-ja. Njegove brojke su strašno napredovale (od 13.5 poena u prvo sezoni do 20.5 u drugoj) i zlatna medalja na Olimpijskim igrama stavili su ga u oči barem trojici menadžera.

Zadnji, preostali glas dobio je 38.-godišnji Tim Duncan. Iako blizu mirovine, jedan menadžer vjeruje kako bi Duncan bio ključan faktor u gradnji nove momčadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE