Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Genijalni John Stockton danas slavi 61. rođendan

Sretan 61. rođendan jednom od najvećih i najnecjenjenijih igrača svih vremena, Johnu Stocktonu!

Stockton je odigrao 19 sezona u Utahu i propustio ukupno 22 utakmice (!). 18 od tih utakmica odigrano je u jednoj sezoni i odigrao je 17 od 19 PUNIH sezona (!). Stockton je u prosjeku imao 14 PPG/12 APG u 8 uzastopnih sezona i 17 PPG/14 APG u 3 uzastopne sezone 😳

Stockton je također najbolji u NBA ligi svih vremena u asistencijama i ukradenim loptama. Njegovih 15.806 asistencija je 3.175 (!) više od 2. mjesta, a 3.265 ukradenih lopti je 581 više od 2. mjesta.

Gary Payton je rekao da mu je Stocktona bilo najteže čuvati jer je bio tako opasan i dosljedan.

Svi znamo koliko je genijalnih playmakera i dodavača prošlo kroz ligu, a on ima toliku prednost na vrhu u asistencijama i vjerojatno ga nitko nikada neće skinuti. Omalen i sitne građe, ali genijalan u čitanju suparničkih napada i uvjerljivo najbolji kradljivac NBA lige svih vremena, ubojitog šuta za 3 poena, i ono što je najvažnije, uvijek je bio tu za momčad.

Neka druga vremena i ona dobra stara garda!

Gdje ga smještate na listi najboljih playeva svih vremena u konkurenciji Magica, Stepha, Oscara Robertsona, W. Fraziera, C. Paula, Westbrooka, Kidda, Nasha, I. Thomasa. G. Paytona, T. Hardawaya, Ronda…?

Latest Posts

NE PROPUSTITE