Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gentileu se možda ispuni NBA san

Zvijezda talijanskog prvaka Emporio Milana i važan igrač talijanske reprezentacije, Alessandro Gentile, izrazio je želju za priključivanjem Houston Rocketsima naredne sezone.

Gentile je izabran kao 53. izbor drafta 2014. godine od strane Minnesota Timberwolvesa, ali prava na njegove usluge sada imaju Rocketsi. Novopridošli trener Mike D’Antoni koji je i sam porijeklom Talijan, navodno ne bi imao ništa protiv dovođenja mlade euroligaške zvijezde.

Gentile igra pozicije beka šutera i niskog krila te bi u Houstonu bio dobra napadačka alternativa dok se odmara James Harden. Ono što ide u prilog Talijanu je povećanje salary capa te bi mogao isposlovati više novca za sebe nego u Europi.

Moj san je da igram u Houstonu pod Mikeom D’Antonijem, ako to nije moguće i dalje želim sljedeće sezone igrati u NBA-u.“, odgovorio je na pitanje o svojoj budućnosti.

Ove sezone je bilježio 13,7 koševa, 3,1 asistencija i 2,9 skokova u prosjeku u svim natjecanjima, a dolaskom u NBA bi postao 4. aktivni igrač iz Italije u najjačoj ligi svijeta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE