Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gentry: Davis je drugi najbolji igrač u ligi

Nakon pomalo čudnog otpuštanja trenera Montya Williamsa, Pelicansi su vrlo brzo našli zamjenu u liku Alvina Gentrya, bivšeg dijela trenerskog tima ovogodišnjih NBA prvaka Golden State Warriorsa. Ovaj ponedeljak predstavljen je i službeno, a poseban je entuzijazam pokazao zbog šanse da će trenirati Anthonya Davisa. Kao službeno novi trener Pelicansa, prvo što je rekao bilo je: „Imam najboljeg igrača u ligi koji se ne zove LeBron James. Stvarno sam uzbuđen, gledam svoj roster i sa mnogo ovih igrača imam stvarno specijalnu konekciju.“

Reći da je Davis drugi najbolji igrač u ligi malo je kontroverzno, s obzirom da se čini da ljudi malo prebrzo zaboravljaju na Kevina Duranta. Istina, ogroman dio sezone je propustio zbog ozljede stopala, ali kada je zdrav on je vjerojatno drugi najbolji, iza neprikosnovenog Kralja Jamesa. Međutim, 22-ogodišnji Davis koji još uvijek nije dostigao plafon svog razvoja te za par godina najvjerojatnije će se moći pohvaliti sa barem jednom MVP nagradom, i trenirati ovog odličnog igrača i još boljeg prospekta svakom treneru treba da bude čast.

Alvin Gentry ima težak zadatak pred sobom, s obzirom da je prijašnji trener Monty Williams uspio ovu ekipu da dovede u playoff. S obzirom da će sljedeće sezone Oklahoma skoro pa sigurno biti kompletna, biti će mnogo teže ući u top osam ekipa na super-jakom Zapadu ali Gentry ima istu ekipu na raspolaganju, i ono što je još bitnije, radi se o jednom jako iskusnom treneru koji zna izvući najbolje iz ekipe. Svoju karijeru počeo je 1980. kao asistent na koledžu Baylor, a u ligu je ušao šest godina kasnije kao asistent u San Antonio Spursima. Prvi kraći posao kao glavni trener dobio je u Miamiju 1994. a četiri godine kasnije trenirao je i Detroit Pistonse. Najbolji posao radio je u Phoenix Sunsima gdje je radio kao asistent Mikeu D’Antoniju i Terryu Porteru, a onda 2009. i sam preuzeo kormilo ekipe. Te godine Phoenix dolazi do finala Zapada gdje ih ipak eliminiraju Los Angeles Lakersi. Ono što ga kao trenera krasi je odlična ofenzivna igra, tjeranje igrača na strpljenje u napadu, a tokom svog vremena na klupi Phoenixa, veliki Gregg Popovich ga je pohvalio da je drastično poboljšao defanzivu Sunsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE