Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gentry želi kopirati 7 seconds Sunse

Sadašnji head coach New Orleans Pelicansa Alvin Gentry u trenerskim vodama „pliva“ već 27 godina većinu vremena kao asistent, no kao glavni trener vodio je  Miami Heat, Detroit Pistonse, LA Clipperse, Phoenix Sunse i trenutno Pelicanse.

Najveći trenerski uspjeh imao je u svojoj drugoj sezoni na klupi Sunsa kada su završili na trećem mjestu Zapada s omjerom 54-28 te u playoffu dogurali do finala Zapada gdje su poraženi od kasnijih prvaka Lakersa 4-1.  Što im je bio treći nastup u finalu konferencije u devet sezona, svaki puta kada je Gentry bio na klupi da li kao glavni trener ili asistent Mike D’Antoniju u popularnom sustavu „Seven Seconds or Less“.

„Pod broj jedan ne podcjenjujem talent ali morate imati zaista dobre igrače“, rekao je Gentry pred utakmicu njegovih Pelicansa i bivše momčadi Sunsa te nastavio: „Također ti igrači trebaju biti nesebični. Imali smo Stevea Nasha, dodali smo Granta Hilla, Amar’ea Stoudemirea bio je jako dobar i čitav sustav je funkcionirao.“

Trenutna momčad Gentryja Pelicansi ispunjavaju prvi razlog, a to je talent kojeg posjeduju u liku Anthony Davisa, dok drugi razlog što se tiče nesebične igre malo škripi tijekom čitave sezone.

Prošlu sezonu Pelicansi su zabilježili 45 pobjede i ušli u doigravanje sa skoro istim rosterom dok ove sezone i prije nego što se prokletstvo povreda ušunjalo u svlačionicu Pelikana (svi igrači propustili ukupno 330 utakmica u tekućoj sezoni) ekipa Pelicansa igrala je dosta loše „zahvaljujući“ igračima koji žive od privatiziranja lopte, igračima koji su preplaćeni što se nimalo ne uklapa u sustav Gentryja koji je slavu stekao na dobrom kretanju i šutiranju trojki.

Gentry je svjestan da način na koji je igrao sa Sunsima može proći i u gradu jazz muzike.

„Volim taj način igre i to nam je uspijevalo u Phoenixu. Da bi igrali tako morate pronaći igrače koji su spremni igrati na taj način. Morate imati igrače koji su spremni žrtvovati svoju igru. Imamo nekoliko igrača koji su sposobni igrati run&gun košarku što se pokazalo par puta u sezoni kada smo imali svoju noć. Zaista teško je osuđivati ekipu na osnovu jedne sezone i masu povreda kojih je pretrpjela i mnogo igrača koji su naknadno dovedeni. Stojim iza toga da je prerano za osuđivati koji stil nam najbolje leži.“

Nema sumnje da je Gentry djelomično upravu i da su Pelicansi imali tešku sezonu, no što će učiniti tijekom off seasona i kakve će poteze uprava potegnuti i hoćemo li gledati Seven Seconds or Less u New Orleansu ostaje nam da vidimo.

Latest Posts

NE PROPUSTITE