Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

George Hill prioritet Jazza

Na ljeto 2017. godine momčad Utah Jazza će morati odlučiti kojim će smjerom ići.  Naime, tada će morati odlučiti s kojim igračima će produljiti ugovor, a koje će pustiti da svoju sreću i uspjeh (i dolare) potraže negdje drugdje.

Prema Marcu Steinu s ESPN-a, George Hill vjeruje da je upravo on prioritet za produžetak suradnje s Utah Jazzom, te da će upravo zbog produžetka suradnje s Hillom na ljeto 2018. godine pustiti Derricka Favorsa da ode negdje drugdje.

George Hill je postao prioritet Jazzera, jer na ljeto 2017. godine postaje slobodan igrač. Utah će mu morati povećati plaću, jer na ljeto imaju prostora na salary capu oko 23 milijuna dolara. Utah je jedna od nekolicine momčadi koje imaju fleksibilnost sljedeće godine na salary capu.

Ove sezone Utah Jazza na plaće igrača troši 80,4 milijuna dolara po čemu spadaju u momčadi koje najmanje troše na plaće igrača. Manje od njih zasad troše Denver Nuggetsi 75,5 milijuna dolara, Brooklyn Netsi 76,1 milijun i Philadelphia Sixersi 77,4 milijuna.

Hillu izgleda zaista odgovara igranje u Salt Lake Cityju, jer je po prvi put u karijeri počeo postizati preko 20 poena u prosjeku, a dobre prosjeke bilježi i u postotcima za dva poena (54,1 %) i tri poena (43,2%), a i još neke statističke kategorije su mu najveće u 8 godina dugoj NBA karijeri.

Hilla je Utah dovela ljetos par dana prije drafta u trostrukoj zamjeni u kojoj su sudjelovale tri momčadi: Indiana Pacers, Atlanta Hawks i spomenuti Utah Jazz. U toj razmjeni su Jazzeri poslali u Atlantu 12. izbor na draftu, Atlanta je u Indianu poslala startnog razigravača Jeffa Teaguea, a zauzvrat je Indiana poslala razigravača Georgea Hilla u Salt Lake City.

Spomenut ćemo da uz Georgea Hilla, još jedan igrač Jazzera ima mogućnost sam izabrati da bude slobodan igrač, a to je Gordon Hayward koji začudo kao i Hill ove godine bilježi fantastične brojke u statističkim parametrima, te slobodno možemo reći da igra na All Star nivou.

Latest Posts

NE PROPUSTITE