Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

George Hill želi ostati u Salt Lake Cityju

George Hill želi da razgovara s Utah Jazzom o nastavku suradnje prije nego li na ljeto 2017. godine postane slobodan igrač.

Ovog ljeta je par dana prije drafta zamijenjen iz Indiana Pacersa u trostrukom tradeu u Utah Jazz. Utah je poslala u Atlanta Hawkse 12. izbor prve runde drafta, Atlanta je poslala razigravača Jeffa Teaguea u Indianu, a Indiana je već spomenutog Hilla poslala u Salt Lake City.

,,Ako su oni zainteresirani, i ja sam“, rekao je Hill. ,,Ja ću im dozvoliti da se pobrinu o ugovoru i uradimo ono što mogu kontrolirati.“

,,Ja nisam takav tip koji voli selidbe iz grada u grad. Zaista mi se dopada ovdje. Moja obitelj voli biti ovdje. Imam i neke prijatelje ovdje. Grad je zaista sjajan za mene, ali i za podizanje obitelji, pa se nadam da ćemo dobiti priliku dulje živjeti ovdje,“ rekao je Hill.

Ove sezone Hill će zaraditi 8 milijuna dolara. S obzirom na porast salary capa (ove sezone za dvadesetak, a sljedeće sezone za još deset milijuna) Hill očekuje veliko povećanje plaće. Na početku ove sezone Hill bilježi najveće brojke u NBA karijeri, te shodno tome i očekuje da bude srazmjerno učinku i plaćen.

George Hill je došao u NBA ligu 2008. godine kada su ga kao 26. izbor prve runde drafta izabrali San Antonio Spursi. Tamo se zadržao 3 godine, da bi ga na draftu 2011. godine u poznatom tradeu za 15. izbor prve runde drafta, Kawhija Leonarda, poslali u Pacerse. Tamo se zadržao pet sezona da bi ovog ljeta završio u Salt Lake Cityju.

Na početku sezone za Jazzere bilježi 21,4 koša, 4,6 asistencija, 3 skoka i 1 ukradenu loptu za 34,8 minuta u prosjeku na 5 utakmica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE