Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

George i Stephenson dotukli Clipperse, Miami slavio nakon produžetka

Subotnju NBA večer obilježilo je osam susreta. Najzanimljiviji je bio onaj u Indianapolisu gdje je najbolja momčad lige ugostila Los Angeles Clipperse. Znatno neizvjesnije je pak bilo u Charlottei, gdje je LeBron James predvodio Heat do nove pobjede.

Indiana Pacersi su upisali 32. ovosezonsku pobjedu u NBA ligi, lako se obračunavši s Clippersima. Momčad Doca Riversa je, istina, nešto bolje otvorila susret, ali od 15:10 kao da su nestali s parketa. Dok su Clippersi promašili 13 šuteva u nizu, Pacersi su preko Paula Georgea i Lancea Stephensona izgradili seriju od 18-0 do kraja prve dionice, zaključno s tricom Georgea na isteku prvih 12 minuta. Hibbert je pak bio odličan u fazi obrane, jer je nakon prve dionice imao pet blokada (na koliko je i ostao) najavivši još jednom svoju jasnu kandidaturu za najboljeg obrambenog igrača sezone. U drugoj dionici George je nastavio zabijati te je završio na 20 poena u prvom dijelu. Poluvrijeme je završeno promašenim polaganjem Blakea Griffina, ali ga je pred odlazak u svlačionicu laktom “zaustavio” David West. U nastavku je ponovno George nastavio ondje gdje je stao, dok je ponovno na odličnoj razini igrao i Stephenson. George je u konačnici predvodio Pacerse do pobjede 106:92 s 36 svojih poena i šest skokova, Stephenson ga je odlično pratio s 22 poena, 12 skokova i sedam asistencija. Jamal Crawford bio je najbolji u redovima Clippersa s 22 poena, Blake Griffin je dodao 19 poena i osam skokova, a DeAndre Jordan 12 poena i 17 skokova.

U Charlottei su domaći Bobcatsi ugostili branitelje naslova Miami Heat. Iako se očekivala više nego uvjerljiva gostujuća pobjeda momčadi Erica Spoelstre, Bobcatsi su iznenadili ne samo Heat, već vjerojatno i sebe i svoje navijače. Na krilima Ala Jeffersona držali su otpor tijekom cijele utakmice, dok su u prvom dijelu čak bili i u stalnom vodstvu. Regularni dio utakmice okončan je s 90:90, budući da James nije iskoristio posljednji napad Heata, koji je susret odigrao bez pomoći Dwyanea Wadea. Kod Bobcatsa se tijekom trećeg perioda ozlijedio Kemba Walker, ali nema još podrobnijih informacija o ozbiljnosti njegove ozljede. Ipak, u produžetku je bio znatno bolji te je predvodio Heat do sigurnog slavlja 104:96 nakon odigranih dodatnih pet minuta. James je ubacio 34 poena u pobjedi Heata, čemu je dodao osam skokova i šest asistencija. Chris Bosh je dodao 25 poena i sedam skokova. Bobcatse je pak predvodio Jefferson s 22 poena i 14 skokova, dok ga je Ramon Sessions pratio sa 16 poena i pet asistencija.

Nakon poraza od Thundera u veličanstvenoj predstavi Kevina Duranta, Golden State Warriorsi otputovali su u New Orleans na gostovanje protiv Pelicansa. Pelicansi bez Andersona i Holidaya ne djeluju zadovoljavajuće te su pred utakmicu s Warriorsima bili na sedam uzastopnih poraza. No, Warriorsi su i u ovoj utakmici imali svog standardnog predvodnika. Stephen Curry je s 28 poena, osam asistencija i šest skokova još jednom naglasno da želi sudjelovati u skorom All-Staru, koji će se održati upravu u dvorani Pelicansa 14.-16. veljače. Do pobjede 97:87 Curryja je pratio David Lee s 22 poena i osam skokova, dok je Andrew Bogut upisao deset poena, 15 skokova i pet blokada. Pelicansima nisu pomogla ni 31 poen i 17 skokova Anthonyja Davisa.

Portland Trail Blazersi su nastavili s upečatljivim utakmicama te su nakon San Antonio Spursa svladali i Dallas Maverickse te su i dalje na jednoznamenkastom broju izgubljenih utakmica. Blazersi su već nakon prvog dijela imali 19 poena prednosti te su Mavsi bili na pragu domaćeg poraza. U nastavku je Portland ponovno bio dominantniji te u posljednju dionicu unio 34 poena prednosti. Mavsi su igrali posljednji period samo da spriječe blamažu. To su donekle i učinili te na kraju izgubili s “prihvatljivih” -16, odnosno 127:111. LaMarcus Aldridge je s 30 poena i 12 skokova predvodio momčad iz Oregona, za koje je i Nicolas Batum ubacio 21 poen i sedam skokova, a Damian Lillard 14 poena i deset asistencija. Maverickse je predvodio Dirk Nowitzki s 18 poena, a Monta Ellis ga je pratio s 15.

Houston Rocketsi su uspjeli sačuvati prednost stečenu u prvom dijelu protiv momčadi s najlošijim omjerom u ligi, Milwaukee Bucksima te upisati pobjedu od deset pogodaka razlike (114:104). Terrence Jones je bio fantastičan s 36 poena i 11 skokova, James Harden je dodao 22 poena, a Dwight Howard 20 poena i 14 skokova. Buckse je predvodio Brandon Knight s 26 poena i sedam asistencija, dok je John Henson dodao 20 poena i 15 skokova.

Do pobjede su stigli i Minnesota Timberwolvesi u domaćoj predstavi protiv Utah Jazza. Jazz je ubacio samo 23 poena u prvom dijelu, dok su već dana Vukovi imali 28 poena prednosti. Nikola Peković je s 27 poena i 14 skokova bio najbolji u pobjedi momčadi Ricka Adelmana od 98:72. Pratio ga je Kevin Martin s 20 poena, dok je Kevin Love ubacio 18 poena uz 13 skokova i pet asistencija. Najbolji u redovima Jazza bio je Alec Burks s 18 ubačaja.

Do vrlo uvjerljive pobjede stigli su pak Chicago Bullsi na svom terenu protiv Philadelphia 76ersa (103:78). Već su u prvom dijelu Bikovi bili iznad +20 te je do kraja susreta bilo samo pitanje s kolikom će razlikom pobijediti ekipa Toma Thibodeaua, koja dakako, nije ista od ozljede Derricka Rosea pa i od odlaska Luola Denga. Joakim Noah je upisao 21 poen i 16 skokova, D. J. Augustin je dodao 19 poena, a Carlos Boozer 15 poena i 13 skokova. Sixerse je predvodio Thaddeus Young s tek 12 poena.

Detroit Pistonsi su upisali važnu gostujuću pobjedu u Verizon Centru u Washingtonu protiv domaćih Čarobnjaka. Iako su domaći na početku krenuli bolje i imali na trenutke dvoznamenkastu prednost, Pistonsi se nisu predavali. Ključna je bila treća dionica koju su Pistonsi dobili s 11 pogodaka razlike te im  je ona uvelike pomogla za konačnu pobjedu od 104:98. Josh Smith je s 22 poena i osam skokova predvodio redove pobjedničke momčadi, Rodney Stuckey je ubacio 20, a Jennings (osam asistencija) i Singler po 14 poena. Najbolji kod domaćih bio je John Wall s 34 poena i šest asistencija.

NBA rezultati, 18. siječanj:

Indiana Pacers – Los Angeles Clippers 106:92
Charlotte Bobcats – Miami Heat 96:104 produžetak
New Orleans Pelicans – Golden State Warriors 87:97
Dallas Mavericks – Portland Trail Blazers 111:127
Houston Rockets – Milwaukee Bucks 114:104
Minnesota Timberwolves – Utah Jazz 98:72
Chicago Bulls – Philadelphia 76ers 103:78
Washington Wizards – Detroit Pistons 98:104

Latest Posts

NE PROPUSTITE