Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

George Karl: Carmelu treba playmaker

Što se tiče New York Knicksa za njih je ova sezona davno bila izgubljena, ali ono što veseli fanove ovog kluba je da se sve ovo može zaboraviti ako tijekom ljeta naprave odličan posao u sastavljanju rostera.

Na tu temu se osvrnuo i glavni trener Sacramento Kingsa George Karl kada su ga novinari pitali što bi on napravio kako bi Knicksi i Carmelo Anthony sljedeće sezone bili bolji. Pošto je kao glavni trener Denver Nuggetsa trenirao Carmela od 2005.godine do njegovog tradea u New York Knickse 2011.godine, Karl je dobro upoznat s načinom igre Carmela i njegovim mogućnostima.

Za ESPN New York izjavio da bi on doveo elitnog playmakera i par solidnih visokih igrača.

Imali smo najviše uspjeha kada smo imali Andre Millera i/ili Chauncey Billupsa, kada smo imali playmakera koji je predvodio tempo napada“, dodao je Karl.

Naravno New York Knickse ne predvodi George Karl nego rookie trener Derek Fisher, koji uz pomoć Phil Jacksona pokušava koristiti triangle napad, kojeg je Phil dugo godina uspješno koristio. Zasad to na parketu ne izgleda baš najbolje, ali možda uz bolje igrače bi to na nešto i izgledalo.

Karl se dotaknuo i te teme rekavši kako Carmelo ima vrlo visok košarkaški IQ tako da će taj sistem biti drugačiji za njega i da će morati „žrtvovati“ načine na koje je igrao do sada, kako bi taj sistem mogao funkcionirati dobro. Možda i ta vrsta napada ne odgovara Carmelu, ali o tome drugom prilikom.

Za navijače New York Knicksa preostaje samo da čekamo ljeto i nadamo se dobrim i pametnim potezima Phil Jacksona i ostatka front officea.

Latest Posts

NE PROPUSTITE