Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

George Karl četiri godine u Sacramentu

Jučer smo prenijeli vijest da je George Karl vrlo blizu potpisa ugovora s Kingsima, a od danas je i službeno trener momčadi iz Sacramenta. Vlasnik Kingsa, Vivek Ranadivé je uz pomoć GM-a Petea D’Alessandroa odlučio dati Karlu ugovor na četiri sezone u kojima bi majstor run&gun košarke treba inkasirati 15 milijuna dolara.

Karl je posljednji posao imao u Denveru koje je vodio devet sezona, a u svakoj od tih sezona je ušao u doigravanje. Omjer s Nuggetsima mu je bio 423-257 ili 61% uspješnosti, dok je kroz karijeru ostvario 1131 pobjedu i 756 poraza ili 60% uspješnosti. Najznačajnije uspjehe je ipak imao kao trener Seattle SuperSonicsa gdje je vodio Garyja “The Glove” Paytona i Shawna “Reign Man Kempa, te je s njima igrao veliko finale protiv Jordanovih Bullsa u sezoni 1995/96 u kojem su poraženi 4:2, a davne 1992/93 sezone je poražen 4:3 u finalu Zapada od Charlesa Barkleyja i njegovih Sunsa.

U dvijetisućitima je također igrao dva finala konferencije, po jedno na svakoj obali. Kao trener Bucksa je izgubio 4:3 od Iversonovih 76-ersa u sezoni 2000/01, a ti Bucksi su bili jedna od zabavnijih ekipa lige jer su igrali vrhunsku napadačku košarku koju su predvodili Ray Allen, Sam Cassell i luda glava Glenn Robinson. Finale Zapada je uhvatio s Denverom 2008/09 što mu je bila peta sezona u klubu. Zanimljivo da je i u ovoj momčadi imao nekoliko igrača koji su bili problematičnog ponašanja, tu su bili J.R. Smith, Kenyon Martin, ChrisBirdman” Andersen i mlađahni Carmelo Anthony, dok je glavni mozak na terenu bio jedan od najboljih razigravača lige Chauncey Billups. Na njihovu nesreću u finalu su naletjeli na kasnije prvake, Lakerse i poraženi su 4:2, a briljirao je Kobe Bryant s prosjekom od 34 poena, 6 skokova i 6 asistencija po utakmici.

Danas ga u Sacramentu opet očekuje nekoliko pomalo “blesavih” igrača, Rudy Gay i DeMarcus “BOOGIE” Cousins, a gledajući povijest možemo ustvrditi da Karl baš voli takve igrače i očito zna kako doprijeti do njih da daju ono najbolje što znaju na terenu. Sretno velikom treneru Karlu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE