Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

George Karl: Imam ludu momčad, a i ja sam pomalo lud

U još jednoj toplo-hladnoj sezoni za Sacramento ipak ima dosta pozitivnih košarkaških tema za razgovor. Iako su tek deveti u konferenciji, osmi Jazz im bježi tek dvije utakmice. Nova akvizicija Rajon Rondo igra skoro kao u najboljim danima u Bostonu, klupa je dobra, Darren Collison odlično obavlja svoj posao s klupe, Rudy Gay je standardno dobar, a Cousins šuti i igra.

U pobjedi Kingsa 107-97 protiv Houstona u utorak, Cousins je pokazao hladnu glavu. Nakon jednog zakucavanja Bena McLemorea u trećoj četvrtini prednost Kingsa je otišla na 16 poena razlike. To je bilo previše za veterana Houstona Jasona Terryja koji je provokativno dotaknuo Cousinsovog menadžera koji je stajao ispod koša, a on mu je odgurnuo ruku. Došlo je do naguravanja koje je brzo stavljeno pod kontrolu, ali u cijeloj priči glavni glas razuma je bio upravo Cousins, koji je dotrčao i maknuo Terryja. „Samo nisam htio da se situacija dodatno pogorša“, rekao je kasnije.

Poslije utakmice trener Kingsa George Karl bio je dobro raspoložen. Utakmicu je komentirao riječima: „Imam ludu momčad, a i ja sam pomalo lud“, na što je Cousins dodao: „Znate kako se kaže-momčad obično liči na trenera.“

Kingsi su opsjednuti doigravanjem i sve je u ovoj sezoni podređeno tome cilju. Collison je rekao: „Kad toliko dugo niste bili u doigravanju kao mi, gledamo taj poredak svaki dan. Želimo u doigravanje. To nam je jedini cilj, ništa drugo.“

Međutim, ako ga žele ostvariti, morat će biti puno konstantniji. Nakon dobre predstave protiv Houstona, jučer su izgubili od Minnesote 95-99. Takve utakmice jednostavno moraju rješavati u svoju korist ako misle prekinuti ovu negativnu seriju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE