Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

George Karl potpisao produženje ugovora

Dva tjedna nakon velikih promjena u klubu, trener Denvera George Karl potpisao je u utorak produženje ugovora. Karl æe tako u Nuggetsima ostati naredne tri sezone. Ugovor je mjesecima bio u pripremi i u drugom planu zbog dugih pregovora oko razmjene Carmela Anthonyja.

Vrlo smo zadovoljni. George je uvijek bio naš prioritet. On je trener za Kuæu slavnih i sa nama je ostarivao pobjede i uzbuðeni smo za daljnji rad“ izjavio je glavni menadžer Nuggetsa Masai Ujiri.

Novi Karlov ugovor traje do 2014. i ukljuèujuæi tu sezonu, a istekom ugovora postoji moguænost za potpisivanje dodatnih godina.

Uvijek sam govorio da je Denver mjesto na kojem želim završiti svoju karijeru. Ovo me stavlja korak bliže ostvarenju te želje“ rekao je Karl za web stranicu kluba.

Karl je kroz karijeru ostvario uèinak od 1023 pobjede i 698 poraza. Osim Denvera trenirao je i Cleveland, Golden State, Seattle i Milwaukee. Denver je u doigravanje odveo u svakoj od šest sezona.

Zbog teške bolesti izbivao je sa klupe zadnja dva mjeseca prošle sezone. Veæ ove sezone se vratio na klupu i ostvario svoju tisuæitu pobjedu u karijeri. U ekskluzivnom klubu trenera sa tisuæu pobjeda u karijeri osim Karla nalazi se još samo 6 NBA trenera.

Karl je imao i težak zadatak da ekipu zadrži na okupu usljed velike nepoznanice koju je kroz sezonu predstavljao Carmelo Anthony. Uspio je u tome te Denver trenutno drži peto mjesto na Zapadu uz omjer 5-2 nakon odlaska Anthonyja i Billupsa u New York te dolaska nekoliko mladih igrèa iz suprotnog smjera.

Vjerujem da æemo biti još bolja košarkaška ekipa ne samo u sljedeæim mjesecima nego i sljedeæih nekoliko godina. Mislim da æemo doæi i u borbu za naslov“ rekao je Karl.

Latest Posts

NE PROPUSTITE