Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

George Karl preuzima klupu Kingsa

Kao što se u posljednjim danima sve glasnije spominjalo, danas je i dogovoreno. Čelnici Sacramento Kingsa i trener George Karl dogovorili su suradnju koja započinje nakon All-Star pauze.

Sacramento Kingsi odlično su otvorili ovu sezonu i davali naznake da bi mogli biti veliko iznenađenje godine, no ozljeda DeMarcusa Cousinsa sve je poremetila. Vivek Ranadivé, vlasnik ekipe, postao je nestrpljiv te je uručio otkaz treneru Mikeu Maloneu sredinom prosinca kada je ekipa imala omjer pobjeda i poraza 11-13. Od tada je na čelu Kingsa Tyrone Corbin, dotadašnji pomoćni trener ekipe, no vrlo brzo je postalo jasno da je momčad pala u formi, da ne igraju ni približno dobro kao s Maloneom (omjer 7-20 pod vodstvom Corbina) te je pronađeno novo rješenje.

George Karl, nekadašnji igrač ABA i NBA ekipe San Antonio Spursa, te bivši trener Clevelanda, Golden Statea, Seattlea, Milwaukeeja i Denver Nuggetsa dolazi u mladu momčad s vlasnikom i navijačima koji su očajno željni dobre igre i pobjeda. Karl će sa 63 godine biti drugi najstariji aktivni NBA trener, iza Gregga Popovicha (66), što znači da donosi veliku dozu iskustva i znanja koja je itekako potrebna ekipi. Sezone 2012/13 osvojio je nagradu za najboljeg trenera godine na klupi Denver Nuggetsa, ali je na kraju iste sezone, na iznenađenje mnogih, otpušten te je započeo veliki pad u igri Nuggetsa.

Još uvijek nije službeno potvrđeno da Karl preuzima klupu Kingsa jer u iduća dva dana prisustvuje pogrebu legendarnog trenera Deana Smitha, ali u petak se očekuje službena objava te će nakon All-Star pauze voditi utakmice svoje nove ekipe. Mediji iz Sacramenta tvrde da je dogovor postignut te da Karl već sastavlja trenersko osoblje s kojim će voditi momčad, no još uvijek treba imati dozu zadrške i pričekati na službenu objavu.

Večerašnju utakmicu Kingsa protiv Milwaukee Bucksa vodit će Tyrone Corbin, no sljedeća utakmica ekipe, protiv Boston Celticsa 20. veljače, trebala bi biti pod vodstvom trenera Karla koji u trenerskoj karijeri ima omjer pobjeda i poraza 1131-756. Tijekom 25 godina kao glavni trener samo je tri puta propustio doigravanje, ali nikada nije osvojio naslov prvaka, a najbliže je bio sezone 1995/96, kada je na čelu SuperSonicsa izgubio u samome finalu lige od Jordanovih Bullsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE