Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

George Karl proglašen najboljim trenerom sezone

Trener Denver Nuggetsa George Karl danas je proglašen najboljim NBA trenerom za sezonu 2012/2013.

Nuggetsi su tijekom regularnog dijela sezone ostvarili omjer 57-25, što je najveći broj pobjeda franšize u jednoj NBA sezoni. Treba spomenuti i da su imali najbolji omjer u ligi na domaćem parketu, upisavši samo tri poraza u 41 utakmici. Velike zasluge za to idu treneru Karlu koji je uspio pronaći zadovoljavajuću minutažu za svakog od brojnih kvalitetnih igrača koje ekipa posjeduje.

Na njihovu žalost, njihov brz i atraktivan način igre ne prolazi u doigravanju te su četvrtu sezonu za redom ispali u prvom krugu doigravanja. Ove sezone kobni su bili Golden State Warriorsi s 4-2 u pobjedama.

Treneru Karlu ovo je prvi puta u karijeri da osvaja trofej za najboljeg trenera sezone, koji nosi ime po legendarnom strategu Celticsa Redu Auerbachu. Prošle sezone najboljim je proglašen Gregg Popovich iz San Antonio Spursa, tako da ponovno nije došlo do “obrane” titule, što se nikada nije dogodilo u povijesti, odnosno od 1963. godine, kada je prvi trofej za najboljeg trenera sezone dobio Harry Gallatin na čelu St. Louis Hawksa.

Od 121 glasača, koji su dali svoje glasove trojici najboljih trenera, ime trenera Nuggetsa našlo se na vrhu popisa 62 glasača. Drugi u poretku završio je Erik Spoelstra, strateg Miami Heata, a treći Mike Woodson. Najboljih pet trenera ove sezone zatvaraju Gregg Popovich i Frank Vogel.

Latest Posts

NE PROPUSTITE