Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

George Karl se želi vratiti trenerskom poslu

Zadnji put kada smo Georgea Karla vidjeli na trenerskoj poziciji bio je u središtu jedne kontroverzne situacije. Naime, Karl je u sezoni 2012./2013. odveo Nuggetse do omjera od 57 pobjeda i 25 poraza te se okitio nagradom trenera godine. Međutim, nakon ponovnog ispadanja u prvoj rundi doigravanja od Warriorsa (osmog u devet sezona otkad je Karl imenovan trenerom), organizacija je zbog toga i još nekih neslaganja odlučila krenuti u drugom smjeru te je tako Karl postao prvi trener koji je nakon osvajanja nagrade trenera godine otpušten.

Nakon što se malo odmorio i oporavio od svega, Karl želi nazad u NBA. „Smatram da imam energije za još jedan posao. Volio bih se još jednom pokušati popeti na vrh planine. Moj životni cilj je oduvijek bio postati NBA prvakom i par puta sam bio blizu, no nikada nisam uspio. Volio bih ponovno pokušati ostvariti taj cilj s nekom momčadi, trajalo to 3,4 ili 5 godina. Ako imam energije, a mislim da trenutno imam jer se osjećam zdrav i pun energije kao što sam se osjećao prije 15 godina, dajte mi posao, ja sam spreman.“

Lakersi su se ozbiljno premišljali oko zapošljavanja Karla prije nego što su se odlučili za Byrona Scotta. Navodno je bio i u planovima nekih drugih ekipa. Karl ima impresivan trenerski rezime i 25 sezona iza sebe te dobar omjer od 1131 pobjeda i 756 poraza što mu daje postotak pobjeda od 59%. Sa Seattle SuperSonicsima je čak i uspio doći do NBA finala, međutim Jordanovi Bullsi su bili prevelika prepreka. Karl preferira atraktivnu košarku što će se svidjeti mnogim poklonicima momčadi koje će možda preuzeti. Sigurno je da će biti jedan od glavnih kandidata za sljedeći trenerski posao koji se otvori. Hoće li mu neka organizacija odlučiti dati novu priliku, ostaje nam za vidjeti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE