Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

George Karl želi Ilgauskasa u svojim redovima

Svi smo veæ èuli špekulacije da æe se litvanski veteran Zydrunas Ilgauskas vratiti u Cleveland ali tako ne misli trener Nuggetsa George Karl koji mi ga volio vidjeti u svjetlo plavom dresu Denvera.

Karl je prije nedjeljnog poraza od aktualnih NBA prvaka Los Angeles Lakersa u Staples Centru priznao da je kontaktirao gorostasnog Litvanca mirne šuterske ruke. Navodno istog dana trener i centar nekoliko puta su se èuli putem telefona. Trener Nuggetsa èak je pozvao Ilgauskasa da doðe u Denver. Ako neæe zaigrati košarku, Karl mu je obeæao da æe ga izvesti na pivo iako ne bi smio piti dok prima terapiju zbog dijagnosticiranog  raka grla.

Podsjetimo se, popularni Big Z nakon 14 godina provedenih u Clevelandu prošlog je mjeseca tradean u Washington kako bi u suprotnom smjeru otišao Antawn Jamison. Wizardsi su svjesni èinjenice da nakon Arenasove suspendije neæe osigurati Play Off te sve èine da bi uštedjeli koji kunu, pa je tako otkupljen ugovor divovskog Litvanca. Svi su oèekivali da æe se on vratiti u NBA momèad iz Ohija nakon što proðe obvezatni tridesetdnevni rok nakon otkupa ugovora ali mnogi pretendenti za naslov NBA prvaka, tanki na centarskim pozicijama, ne bi se s tim složili.

Nuggetsi traže upravo takvog èovjeka koji bi im dao novu dimenziju unutrašnje igre u Play Offu, posebno ako se opet susretnu s Lakersima u finalu Zapada kao lani. Ilgauskas bi im dobro došao u borbi pod koševima jer trojac Lamar Odom, Pau Gasol i Andrew Bynum predvode svoju momèad u broju skokova koja je u cijeloj ligi tek neznatno nadskakana samo od strane momèadi Bullsa.

Alternativna opcija Nuggetsa za tu poziciju je potpisivanje ekstravagantnog slobodnog agenta Mikkija Moorea koji je lani pokušao zamijeniti povrijeðenog Kevina Garnetta u Play Off pokušaju Celticsa da izvojevaju nešto više od pobjede u prvom krugu protiv malo prije spomenutih Bullsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE