Wednesday, December 7, 2022

ZADNJE OBJAVE

George o problemima Pacersa s početka sezone

Indiana Pacersi su s visokim očekivanjima navijača ušli u ovu sezonu. Napravili su dosta preinaka u predsezoni i tako se nametnuli kao konkurentna momčad Istoka. Barem na papiru.

- Advertisement -

Najveća promjena dogodila im se na poziciji playmakera gdje je Georgea Hilla zamijenio Jeff Teague. Također, defenzivni stručnjak Frank Vogel otišao je pravac Orlanda, a na klupu je sjeo njegov dotadašnji pomoćnik Nate McMillan. Valja spomenuti i akviziciju veterana Ala Jeffersona te su Pacersi izgledali kao jaki konkurent. Barem na papiru.

A onda je sezona počela i problema je bilo na sve strane. Napad nije bio fluidan te su većinu poena zabijali kroz izolaciju, a u obrani nije postojala potrebna kemija te su u 2017. godinu ušli s omjerom 16-18.

Imao sam crne i loše trenutke. Imao sam i nekoliko ozljeda gležnja. Momčad se nije dobro uklopila. Kemija između mene i Jeffa nije bila gdje treba… Ja sam onaj koji treba pridonositi na obje strane terena, a nisam se osjećao kao da to mogu. To je na meni.

- Advertisement -

Bio sam iscrpljen od košarke nakon povratka s Olimpijskih Igara. Započeli smo novu sezonu, a ja nisam bio 100% spreman. Trebalo mi je vremena.“

Zaboravili smo da je ovo nova momčad. Koliko god mi to željeli i koliko god osjećali da smo sastavili dobru ekipu, morate biti realni jer su to igrači koji su igrali u drugačijim programima i koji su igrali drugačije“, izjavio je najbolji igrač Pacersa Paul George.

No, čini se kako su problemi sada iza njih. Trenutačno su u nizu od sedam pobjeda, dok u zadnjih 18 utakmica imaju 14 pobjeda te ukupan omjer 28-22. George je rekao da se sve promijenilo prije nego što su otputovali u London na utakmicu s Denver Nuggetsima (koju su doduše izgubili 28 razlike) jer se od onda osjeća svježe.

Pacersi sljedeću utakmicu dočekuju Cleveland Cavalierse gdje će tražiti devetu pobjedu u nizu, ali i potvrdu dobre igre protiv nominalno jačeg protivnika. Barem na papiru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE