Wednesday, April 17, 2024

ZADNJE OBJAVE

George o problemima Pacersa s početka sezone

Indiana Pacersi su s visokim očekivanjima navijača ušli u ovu sezonu. Napravili su dosta preinaka u predsezoni i tako se nametnuli kao konkurentna momčad Istoka. Barem na papiru.

Najveća promjena dogodila im se na poziciji playmakera gdje je Georgea Hilla zamijenio Jeff Teague. Također, defenzivni stručnjak Frank Vogel otišao je pravac Orlanda, a na klupu je sjeo njegov dotadašnji pomoćnik Nate McMillan. Valja spomenuti i akviziciju veterana Ala Jeffersona te su Pacersi izgledali kao jaki konkurent. Barem na papiru.

A onda je sezona počela i problema je bilo na sve strane. Napad nije bio fluidan te su većinu poena zabijali kroz izolaciju, a u obrani nije postojala potrebna kemija te su u 2017. godinu ušli s omjerom 16-18.

Imao sam crne i loše trenutke. Imao sam i nekoliko ozljeda gležnja. Momčad se nije dobro uklopila. Kemija između mene i Jeffa nije bila gdje treba… Ja sam onaj koji treba pridonositi na obje strane terena, a nisam se osjećao kao da to mogu. To je na meni.

Bio sam iscrpljen od košarke nakon povratka s Olimpijskih Igara. Započeli smo novu sezonu, a ja nisam bio 100% spreman. Trebalo mi je vremena.“

Zaboravili smo da je ovo nova momčad. Koliko god mi to željeli i koliko god osjećali da smo sastavili dobru ekipu, morate biti realni jer su to igrači koji su igrali u drugačijim programima i koji su igrali drugačije“, izjavio je najbolji igrač Pacersa Paul George.

No, čini se kako su problemi sada iza njih. Trenutačno su u nizu od sedam pobjeda, dok u zadnjih 18 utakmica imaju 14 pobjeda te ukupan omjer 28-22. George je rekao da se sve promijenilo prije nego što su otputovali u London na utakmicu s Denver Nuggetsima (koju su doduše izgubili 28 razlike) jer se od onda osjeća svježe.

Pacersi sljedeću utakmicu dočekuju Cleveland Cavalierse gdje će tražiti devetu pobjedu u nizu, ali i potvrdu dobre igre protiv nominalno jačeg protivnika. Barem na papiru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE