Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Georgeu Karlu dijagnosticiran rak

Treneru NBA momèadi Denver Nuggetsa Georgeu Karlu dijagnosticiran je rak grla i èeka ga rigorozni šestotjedni program u kojem æe biti podvrgnut radijaciji i kemoterapiji.

Objavio je to u utorak sam 58-godišnji trener u društvu lijeènika Jacquesa Saarija, te cjelokupne momèadi i djelatnika Denver Nuggetsa.

Iako je jasno da æe morati propustiti nekoliko utakmica i treninga, Karl se ipak ne želi ostaviti posla ni u najtežim trenucima.

“Moja je želja uèiniti sve što je u mojoj moæi da ostanem s momèadi i tijekom terapije. Vjerujem da imamo sastav vrijedan naslova i želim uèiniti sve što je moguæe da pomognem momèadi da nastavi putem kojim svi želimo” kazao je Karl.

Dodao je kako oèekuje da æe propustiti najmanje dvije utakmice, protiv Golden Statea, 25. veljaèe, te protiv Minnesote, 10. ožujka. U njegovom æe odsustvu momèad voditi pomoæni trener Adrian Dantley.

Karl je tijekom 2005. uspio pobijediti rak prostate, a i njegov sin Coby se izlijeèio od opake bolesti.

“Moja je glavna želja isprašiti rak po stražnjici” bio je duhovit Karl i u iznimno teškim trenucima.

Karl je vodio Denver do doigravanja u pet posljednjih sezona u NBA ligi. S ukupno 260 pobjeda na klupi Nuggetsa drugi je trener po uspješnosti u klupskoj povijesti. S omjerom 35-18 Denver je trenutno drugoplasirana momèad Zapadne konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE