Tuesday, September 27, 2022

ZADNJE OBJAVE

Georgeu Karlu dijagnosticiran rak

Treneru NBA momèadi Denver Nuggetsa Georgeu Karlu dijagnosticiran je rak grla i èeka ga rigorozni šestotjedni program u kojem æe biti podvrgnut radijaciji i kemoterapiji.

- Advertisement -

Objavio je to u utorak sam 58-godišnji trener u društvu lijeènika Jacquesa Saarija, te cjelokupne momèadi i djelatnika Denver Nuggetsa.

Iako je jasno da æe morati propustiti nekoliko utakmica i treninga, Karl se ipak ne želi ostaviti posla ni u najtežim trenucima.

“Moja je želja uèiniti sve što je u mojoj moæi da ostanem s momèadi i tijekom terapije. Vjerujem da imamo sastav vrijedan naslova i želim uèiniti sve što je moguæe da pomognem momèadi da nastavi putem kojim svi želimo” kazao je Karl.

- Advertisement -

Dodao je kako oèekuje da æe propustiti najmanje dvije utakmice, protiv Golden Statea, 25. veljaèe, te protiv Minnesote, 10. ožujka. U njegovom æe odsustvu momèad voditi pomoæni trener Adrian Dantley.

Karl je tijekom 2005. uspio pobijediti rak prostate, a i njegov sin Coby se izlijeèio od opake bolesti.

“Moja je glavna želja isprašiti rak po stražnjici” bio je duhovit Karl i u iznimno teškim trenucima.

Karl je vodio Denver do doigravanja u pet posljednjih sezona u NBA ligi. S ukupno 260 pobjeda na klupi Nuggetsa drugi je trener po uspješnosti u klupskoj povijesti. S omjerom 35-18 Denver je trenutno drugoplasirana momèad Zapadne konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE