Sunday, December 10, 2023

ZADNJE OBJAVE

Gerald Henderson uèi od najboljeg

U prvih 15 utakmica ove sezone, bek Charlotte Bobcatsa Gerald Henderson je sa 226 poena drugi strijelac momèadi, odmah uz D.J. Augustina koji je ostvario 229 poena. Možda najzaslužnija osoba za sve bolju igru mladog beka je vlasnik momèadi Michael Jordan.

Jordan je nedavno Hendersonu dao snimku koju je sam pomogao montirati, a koja prikazuje dobre i loše poteze Hendersona u njegovih prvih 12 utakmica sezone. “To mi puno pomoglo”, rekao je Henderson na juèerašnjem treningu. “Stalno gledam snimke, ali dobiješ potpuno drugi dojam kad gledaš iz perspektive druge osobe. Pogotovo kada se radi o njemu. On je najbolji igraè svih vremena i svi to znaju. Ima košarkaški um, uvijek razmišlja o igri. Meni je to od pomoæi više nego veæini ostalih momaka jer igramo na istoj poziciji. Zna sve što je potrebno da budeš uspješan bek šuter.”

Kada je bivši trener momèadi Larry Brown predlagao da se riješe Hendersona pošto nije puno igrao, Jordan je odluèio biti strpljiv s njim. “On je odlièan deèko sa pravom radnom navikom. Može biti zaista dobar košarkaš, i ako postoji nešto èime mu mogu pomoæi da to postane, to æu i uèiniti”, rekao je Jordan. “Rekao sam mu da radi na 50% uspješnosti šuta, da ne šutira previše i da su slobodna bacanja upravo to što im ime govori, slobodni poeni. Netko s njegovim vještinama bi morao iæi na liniju cijelo vrijeme.”

Henderson je pokazao da Jordanove savjete uzima za ozbiljno, u posljednje tri utakmice sa linije slobodnih bacanja šutirao je 31 put. U prvih 12 utakmica izveo je samo 16 slobodnih bacanja. “Za mnoge momke prièa o košarci je samo prièa u prazno”, kaže Jordan. “S njim nije tako, on je odluèan u svom napretku i to je ono što želim vidjeti.”

Bobcatsi imaju samo 3 pobjede ove sezone, što ih stavlja na samo dno konferencije. Nastavak Jordanovih poduka sigurno æe pomoæi Hendersonu da dodatno popravi svoj solidan uèinak od 15,1 poena, 4,7 skokova i 2 asistencije po utakmici, pa se Bobcatsi do kraja skraæene sezone možda naðu u borbi za doigravanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE