Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Giannis Antetokounmpo: “A sada naslov NBA prvaka”

Giannis Antetokoumnpo je očekivano stigao do MVP nagrade. Kada je Harden objavio nekoliko sati prije početka da neće biti na dodjeli, bio je jasno kome ide nagrada. Iako je Brada imao fantastičnu sezonu, Giannisov trofej nije nikakvo iznenađenje, a ne možemo reći ni kako nije zaslužio nagradu.

Kroz sezonu je bio najdominantniji igrač NBA lige, imao je uvjerljivo najviše zakucavanja od svih igrača. Probijao se kroz obrane nevjerovatnom silom, a drastično je popravio i ostale segmente igre. U tranziciji je jednostavno nezaustavljiv, što su osjetile mnoge ekipe ove sezone.

Veliku ulogu igra i to što su Bucksi pod njegovim vodstvom stigli do toga da budu najbolja ekipa lige, odnosno uzeli su prvo mjesto u regularnoj sezoni. Bud je odradio maestralan posao, za koji je i nagrađen za COY-a, no da nije imao Giannisa ništa od toga ne bi bilo moguće.

Prije dvije godine, Kobe Bryant je izazvao nekoliko igrača na “Kobe challenge”. Giannis je dobio najteži zadatak, da postane MVP. Odmah se bacio na posao, i kako vidimo zadatak je ispunio. Sada je na redu sljedeći.

Kobe says: “Next up: championship”.

Latest Posts

NE PROPUSTITE