Wednesday, May 1, 2024

ZADNJE OBJAVE

Giannis Antetokounpo: Ovo je moja momčad

Najbolji igrač Milwaukee Bucksa ove sezone Giannis Antetokounmpo igra svoju četvrtu NBA sezonu. U rookie sezoni trenirao ga je Larry Drew dok je godinu kasnije na mjesto glavnog trenera stigao Jason Kidd.

Odmah po dolasku Kidd je Giannisa poslao na klupu čime Grčki internacionalac nije bio oduševljen. Prisjeća se Antetokounmpo:

„Iz nekog revolta želio sam da vidim tko je ovaj čovjek što je stigao da nas trenira. Čim sam pogledao košarkaški rezime ostao sam zapanjen. Rookie godine, NBA prvak, zlatna medalja na Olimpijadi, i toliko mnogo uspjeha pored imena Kidda. Pomislio sam čovječe kako da mu se suprotstavim.“

Inače pored svih uspjeha Kidd je bio visok 194 cm, no nije tajna da je želio biti visočiji.

„Strašno sam želio biti visok preko dva metra. Gledao sam Magica koji je asistirao tako da bi mogao samo sanjati da uradim nešto slično“, kazao je Kidd koji je drugi asistent u povijesti NBA lige.

Pri dolasku na mjesto glavnom trenera u Wisconsin Kidd je primijetio playmakerski potencijal u Giannisu te ga odlučio koristi na toj poziciji u Ljetnoj ligi i predsezoni. Kada je sezona počela igrao je svoju prirodnu poziciju, krilo, sve do veljače kada ga Kidd postavlja na poziciju jedan.

„Nismo puno razgovarali o tome, niti smo htjeli napraviti veliku priču oko toga. Željeli smo probati nešto novo bez nekog pritiska“, priznao je Kidd.

„Moram priznati da sam postao ozbiljniji igrač. Osjećam se kao nosim momčad na svojim leđima. Ovo je moja franšiza“, za kraj rekao je Giannis.

Inače ove sezone bilježi odlične brojke – 23,8 poena, 9 skokova, 6 asistencija za 33 utakmice u dosadašnjem djelu sezone. Ako nastavi igrati na visokom nivou možemo očekivati prvi All Star nastup za Grka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE