Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Giannis i LeBron vodili svoje momčadi do vodstva u seriji

Zahvaljujući nezaustavljivom Giannisu Antetokounmpu koji je uz 11 skokova i 7 asistencija ubacio 35 poena uz fantastičnu realizaciju iz igre (12/14, bacanja 9/12), ‘Bucksi’ su u trećem susretu svladali ‘Magic’ i poveli u seriji sa 2-1. Sve je bilo riješeno već do poluvremena, a na pauzu je momčad iz Milwaukeeja otišla s ogromnih i nedostižnih +27 (70-43), da bi nešto kasnije bilo i najvećih +34. Igrači ‘Orlanda’ dobili su drugo poluvrijeme, ali ni jednog trenutka nije bila upitna pobjeda prvoplasirane ekipe Istoka, inače ukupno najuspješnije u regularnom dijelu NBA sezone. D.J. Augustin bio je prvo ime ‘Magica’ (24p-6a), a nešto lošiji učinak nego u prethodnim susretima imao je Nikola Vučević (20p-5s). Utakmicu je obilježio i ovaj incident u kojemu su se zakačili Marvin Williams i James Ennis. Obojica su nešto kasnije, potpuno opravdano, isključena iz igre.

U trećem susretu između ‘Heata’ i ‘Pacersa’ sjajni Goran Dragić je sa 18 koševa postignutih u prvom poluvremenu omogućio svojoj momčadi i 18 poena viška prilikom odlaska na veliki odmor. U drugom dijelu je Slovenac bio skromnijeg učinka, a ‘Pacersi’ se bude i treću četvrtinu dobivaju sa 14 koševa razlike što im daje nadu u potpuni preokret. Međutim, unatoč odličnom Malcolmu Brogdonu koji je odigrao svoju najbolju utakmicu u doigravanju (34p-7s-14a), to se ipak ne događa, a za sprječavanje preokreta i poraza ‘Miamija’ najveći je ‘krivac’ Jimmy Butler koji je nizao, i najčešće pogađao, slobodna bacanja (27p-8s, bacanja 17/20). Dragić je na kraju bio drugi strijelac ‘Heata’ (24p-6a), a zapažen je opet bio i Bam Adebayo (22p-11s-5a).

Igrači ‘Oklahome’ su, igrajući protiv ‘Houstona’, uspjeli smanjiti na 2-1 za što im je trebalo dodatnih pet minuta igre. Četvorica igrača ‘Thundera’ ubacila su između 20 i 29 poena, najviše rezerva Dennis Schroder (29p-5s-5a), a zatim redom Chris Paul (26p-6s-5a), Shai Gilgeous-Alexander (23p-7s-6a) te Danilo Gallinari (20p-7s). Za ‘Rakete’ je James Harden postigao 38 poena, uz 7 skokova i 8 asistencija, ali mu preciznost nije bila na zavidnom nivou (šut 12/27, trice 3/13, bacanja 11/15), a uz to je prvi put ove sezone doživio i izlazak s terena zbog šest počinjenih prekršaja. Bilo je to već nakon 53 odigrane sekunde produžetka što je ‘Oklahomi’ uvelike olakšalo put do pobjede, što je uskoro potvrdila i 12-0 serija ‘Thundera’ u prve četiri minute vremenskog dodatka.

‘Lakersi’ su susret za vodstvo 2-1 protiv ‘Portlanda’ prelomili na svoju stranu u trećoj četvrtini u kojoj su ‘Blazersima’ utrpali 40 poena i od tada više nisu bili u rezultatskom zaostatku. Neuništivi LeBron James odigrao je još jednu veliku utakmicu (38p-12s-8a), iako će mu mnogi naći zamjerku u 8 izgubljenih lopti. Blizu ‘triple-doublea’ bio je i Anthony Davis (29p-11s-8a), a kad su navedena dvojica dobrog raspoloženja, ‘Blazersi’ u ovom dvoboju objektivno nemaju previše izgleda. S druge strane, opet je, unatoč problemima sa dislociranim prstom, najefikasniji bio Damian Lillard (34p-5s-7a, trice 5/11), a prvi do njega, kao i obično, C.J. McCollum (28p-8s). MARIO HEZONJA (2p-2s) je za svega šest minuta igre ispucao pet lopti od kojih je, na žalost, samo jedna pronašla put do koša.

Latest Posts

NE PROPUSTITE