Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Giannis nevjerojatan, porazi favorita, Hezonja dobar, debi Žižića

Još jedna zanimljiva NBA noć je iza nas. Giannis Antetokounmpo još jednom je zapanjio javnost i svojim igrama istakao kandidaturu za MVP-a. Petorica Hrvata su nastupila, a najbolji od njih bio je Mario Hezonja.

Toronto Raptors – Philadelphia 76ers, 128:94

Iznenađujuće lako se Toronto obračunao s Philadelphijom. Već u prvoj dionici odvojili su se na 17 razlike, Philadelphia se pokušala vratiti u drugoj, ali Raptorsi su zatrpali koš Sixersa u trećoj četvrtini koju su dobili 40:22 te je tu utakmica bila riješena. Najbolji kod pobjednika bio je DeMar DeRozan s 30 poena. Pridružile su mu se druge dvije zvijezde Toronta – Serge Ibaka zabio je 21, a Kyle Lowry je imao 17 poena te po pet skokova i asistencija.

Sixersi su nastupili bez Joela Embiida što je sigurno jedan od razloga ovako visokog poraza. Najbolji kod njih bio je Ben Simmons sa 18 poena, deset skokova i osam asistencija te tako skoro ostvario svoj prvi triple-double. Sa 16 poena pratio ga je Jerryd Bayless, a naš Dario Šarić je za 23 minute postigao devet poena i uhvatio sedam skokova. Treba istaknuti da je šutirao 2/3 iza linije za tri poena.

Cleveland Cavaliers – Orlando Magic, 93:114

Momci iz Orlanda priredili su nam najveće iznenađenje večeri velikom pobjedom u Clevelandu. Cavsima je očito bilo teško bez pravog playmakera, jedini kojeg su jučer imali bio je Jose Calderon. LeBron James nije bio na svojoj razini. Iako je predvodio Cavse s 22 poena, ostale statistike su mu bile jako slabe. Drugi najbolji bio je Iman Shumpert s 21 poenom i sedam skokova, a Kevin Love zabio je 19 te uhvatio devet skokova. Ante Žižić debitirao je za Cavse, ali u zadnjoj četvrtini u tzv. trash vremenu. Ante je za sedam minuta zabio četiri poena, uhvatio isto toliko skokova te upisao i dvije blokade.

Najbolji kod Magica ponovno je bio Nikola Vučević s 23 poena, sedam skokova, pet asistencija i tri blokade. Prinova iz Spursa Jonathon Simmons zabio je 19, a double-double ostvario je D.J. Augustin s 12 poena i deset asistencija. Naš Mario Hezonja je napokon odigrao nešto zapaženiju utakmicu s 11 poena i šest skokova u 25 minuta te perfektnim šutom za tri (3/3).

Milwaukee Bucks – Portland Trail Blazers, 113:110

Giannis Antetokounmpo je nevjerojatan! Kako opisati njegove predstave u dosadašnjem dijelu sezone? Sinoć je pružio dosad najbolju utakmicu i zabio svoj career-high. 44 poena, osam skokova i četiri asistencije. Svakako je za istaknuti njegov potez pri rezultatu 109:110 za Blazerse kada krade loptu i zakucava za jedan koš razlike, a zatim lijepi pobjedonosnu blokadu Jusufu Nurkiću čime mu se osvetio za blokadu ranije u utakmici. Uz njega, dobri su bili i Khris Middleton s 18 koševa i šest skokova, Tony Snell je zabio 17, dok je Malcolm Brogdon upisao 13 poena, šest asistencija i četiri ukradene lopte.

Najbolji kod Blazersa bili su Damian Lillard i C.J. McCollum. Obojica su zabili 26 koševa. Jusuf Nurkić ostvario je double-double sa 17 poena i 11 skokova, a uz to je podijelio i tri blokade. No, to mu sasvim sigurno ništa ne znači kada ga je Giannis ponizio blokiravši njegov potencijalni game-winning šut.

Memphis Grizzlies – Golden State Warriors, 111:101

Warriorsi definitivno nisu krenuli u sezonu na željeni način – ovo im je već drugi poraz. Prvake je ovaj puta zaustavio Memphis, a najzaslužniji za to bio je Marc Gasol s 34 poena i 14 skokova. Španjolac je čak 17 puta išao na liniju za slobodna bacanja, a promašio je samo jedno. James Ennis zabio je 13 koševa, a Tyreke Evans 12 te uhvatio i sedam skokova.

Ni odlična noć Stepha Curryja koji je zabio 37 poena nije pomogla Warriorsima. Kevin Durant ga je pratio s 29 poena, 13 skokova i tri blokade. No, ostatak ekipe je debelo podbacio. Solidan je još bio Klay Thompson s 14 koševa. Utakmicu je obilježilo i izbacivanje Curryja i Duranta na samom kraju utakmice.

Utah Jazz – Oklahoma City Thunder, 96:87

Utah se ponovno pokazuje kao tvrda domaćinska ekipa. Zaustavili su Thunder na samo 87 koševa. Najbolji kod Jazza bio je Australac Joe Ingles s 19 poena. I ostatak momčadi bio je vrlo dobar. Rudy Gobert zabio je 16 i uzeo 13 skokova, Ricky Rubio dao je 16 koševa te upisao i pet asistencija i šest skokova. Dobru noć imali su i Derrick Favors s 13 te Joe Johnson s 12 poena.

Najbolji kod Oklahome bio je Carmelo Anthony s 26 poena, a dobar je bio i Paul George s 22 koša i pet ukradenih lopti, no imao je i šest izgubljenih lopti. Ostatak ekipe, na čelu s Russellom Westbrookom, je podbacio. Prošlogodišnji MVP je, gledajući asistencije (njih devet) i skokove (13), odigrao dobru utakmicu, no imao je vrlo siromašnu šutersku noć. Šest poena uz realizaciju 2/11 iz igre te 1/4 s linije slobodnih bacanja su katastrofalni. Uz to, Russell je izgubio i sedam lopti. Noć za zaborav u Oklahomi.

Ostale zanimljivosti:

Kristaps Porzingis je zakon – 33 poena u tijesnom porazu od Pistonsa. Na istoj utakmici Tobias Harris je zabio 31 poen. LaMarcus Aldridge preuzeo je ulogu vođe Spursa dok je Kawhi Leonard ozlijeđen. U pobjedi protiv Bullsa, Aldridge je zabio 28 poena i uzeo deset skokova. Blake Griffin je u visokoj pobjedi Clippersa torpedirao Sunse s 29 koševa. Isto toliko dao je James Harden u pobjedi nad Mavericksima.

Od naših igrača, uz već spomenute Hezonju, Žižića i Šarića, sinoć su igrali Bojan Bogdanović i Dragan Bender. Babo je u porazu od Miamija za 20 minuta zabio siromašnih sedam poena. Bender se s tri poena i po dva skoka i asistencije uklopio u katastrofu Phoenixa. Za kraj, uživajte u deset najboljih poteza večeri.

Rezultati svih utakmica:

Toronto Raptors – Philadelphia 76ers 128:94
Chicago Bulls – San Antonio Spurs 77:87
Cleveland Cavaliers – Orlando Magic 93:114
Houston Rockets – Dallas Mavericks 107:91
Memphis Grizzlies – Golden State Warriors 111:101
Miami Heat – Indiana Pacers 112:108
New York Knicks – Detroit Pistons 107:111
Milwaukee Bucks – Portland Trail Blazers 113:110
Denver Nuggets – Sacramento Kings 96:79
Utah Jazz – Oklahoma City Thunder 96:87
Los Angeles Clippers – Phoenix Suns 130:88

Latest Posts

NE PROPUSTITE