Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Giannis nezaustavljiv, Bucksi razbili Raptorse i poveli 2:0

‘Milwaukee Bucksi’ su poveli 2-0 u finalu Istočne konferencije nakon uvjerljivog slavlja protiv ‘Toronto Raptorsa’ rezultatom 125:103. Bila je to utakmica u kojoj su domaći igrači demonstrirali fantastičan ofenzivan potencijal koji bi u konačnici mogao zaprijetiti i ‘Golden State Warriorsima’ u eventualnom finalu.

Odmah na početku ‘Bucksi’ su uspostavili kontrolu nad utakmicom, a do zavidne prednosti došli su već u prvoj četvrtini, pa su bez ikakvih problema došli do nove pobjede i ukupnog omjera u ovogodišnjem doigravanju 10-1. U jednom trenutku utakmice vodili su i sa 28 poena prednosti (65:37).

Trener Mike Budenholzer na raspolaganju ima izvrsno definiranu momčad u kojoj svaki igrač gotovo savršeno odrađuje svoju ulogu. Vidjeli smo i kako ‘Bucksi’ ne ovise isključivo o učinku svojih najboljih igrača, klupa je preuzela velik teret, prvenstveno Ersan Ilyasova i Malcolm Brogdon koji su u prvom poluvremenu pojedinačno postigli više poena nego bilo tko u momčadi ‘Raptorsa’.

Brogdon je pogodio i nekoliko trica (3/6), dok je turski igrač, osim šuterski, pridonio i na obrambenom planu iznudivši nekoliko napadačkih prekršaja protivnika. Ilyasova je utakmicu završio sa 17 poena, Brogdon ih je ubacio 14, a najbolji je još jednom bio nezaustavljivi Giannis Antetokounmpo s 30 poena, 17 skokova i 5 dodavanja. Kawhi Leonard je s 31 poenom predvodio ‘Raptorse’.

Treća utakmica serije, a prva u Torontu, na rasporedu je u 1 sat ujutro u noći s nedjelje na ponedjeljak uz prijenos na Sportklub 1. ‘Milwaukee’ je pred velikom prilikom da zaigra u NBA finalu, prvi put nakon sezone 1973/74 kada je poražen od ‘Bostona’ 4-3.

MILWAUKEE – TORONTO 125:103 (2:0)

Latest Posts

NE PROPUSTITE