Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Giannis uzvratio LeBronu

Milwaukee Bucksi uzeli su pobjedu na domaćem terenu protiv jedne od najboljih, ako ne u ovom trenutku i najbolje momčadi lige, Los Angeles Lakersa. Utakmica je završila 111:104.

Prije dan-dva je NBA analitičar Chris Broussard izjavio da je Lebron James još uvijek najbolji igrač lige, a ne Giannis Antetokounmpo, i to iz jednog specifičnog razloga. To je taj što Grk i dalje ima previše respekta prema Kralju, te je u jedinoj prošlogodišnjoj međusobnoj utakmici zabio svega 16 poena, dok je James izdominirao.

Nismo sigurni jesu li Broussardove riječi došle do Giannisa, ali ovaj puta je bilo poprilično obratno. Prvo lice Bucksa upisao je 34 poena, 11 skokova i sedam dodavanja, uz šut 11/19 iz polja. Prvi do bio je George Hill s 21 poenom u koje je ugradio tri trice.

Anthony Davis upisao je 36 poena sa 11/25 iz igre, što je za igrača reketa ne baš impresivnih 44%. Tome je dodao 10 skokova i pet asistencija, a Lebron James i Danny Green dodali su svaki po 21, s tim da je potonji apsolutno sve poene postigao uza crte 7.24, dok je Lebron u tom segmentu imao dobrih 3/7.

Ono što se označavalo najvećim potencijalnim problemom Lakersa ove sezone noćas je isplivalo na vidjelo, a to je kratka klupa – njena je produkcija potpuno zakazala te se njen doprinos sveo na mizerna četiri poena.

Bucksi su se ovom pobjedom odvojili na vrhu lige u direktnom srazu za nj, te sad imaju 25-4, dok su Lakersi na 24-5. ”Ljubičasto-zlatni” u sljedećoj utakmici dočekuju Denver Nuggetse, a nakon toga u božićnom specijalu gradske rivale Clipperse.

Latest Posts

NE PROPUSTITE