Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Giannis: Želim zauvijek igrati za Buckse

U ovoj današnjoj ligi imati financijsku sigurnost i kakvu-takvu šansu za pobjeđivanjem bitnije je nego igrati pred svjetlima neke glamurozne lokacije. Igrači kao što su Kevin Love, Kawhi Leonard, Marc Gasol i Draymond Green ostali su u odličnim ekipama ali u manjim marketima (uz dužno poštovanje Clevelandu, San Antoniu, Memphisu i Oaklandu, to nisu ogromni marketi poput New Yorka ili Los Angelesa) zbog toga što su mogli dobiti više novca tu i ostali su u već izgrađenim ekipama koje su i sljedeće sezone jedni od ekipa o kojima se priča kada se govori o potencijalnim šampionima. Jedan od najmanjih marketa je sigurno Milwaukee ali ekipa ima jedan fin dugoročni potencijal za pobjedama. Oni su ovo ljeto proveli većinom tiho, osim naravno potpisa Grega Monroea koji je ultimativni dokaz onoga što je rečeno gore – zbog šanse za postsezonskom košarkom, odlučio je otići u najmanji market u NBA ligi a odbio onaj najveći, New York. Član te ekipe je i čovjek s najtežim prezimenom za izgovoriti u čitavoj ligi, Giannis Antetokoumpo koji, kada ne pretrčava teren u tri koraka, piše blog za poznati portal o euro-košarci EuroHoops.com. U svom zadnjem blogu dotakao se teme o kojoj sam počeo, i izgleda da potvrđuje tezu kako glamur odumire, a finanijska sigurnost i želja za pobjedom postaju najbitnije stvari. Imao je ovo reći o ostanku ili odlasku iz Bucksa:

„Bucksi i John Hammond su me birali na draftu, doveli u NBA, držali me u ekipi sa kakvom-takvom ulogom od moje prve sezone i oni su moja košarkaška obitelj. Ne samo to, već meni kao mladom igraču vjeruju toliko da me prave liderom ove ekipe i rade sve u njihovoj moći da bi razvili moj puni potencijal. S moje strane, osjećam da želim da igram u Bucksima. Ne pričam samo o mom narednom ugovoru, već po ovom osjećaju mislim da želim biti u Bucksima narednih 20 godina!

Nikada ne znate kako život ide. Prije tri godine mislio sam da ću zauvijek igrati u Filathiltikosu, ali onda odjednom dođe draft, NBA, Milwaukee Bucksi i sve što ide sa tim. Ne znam kako ću se osjećati za dvije ili tri godine, ali trenutno osjećam kako želim da budem u Bucksima zauvijek. Nisam neko koga je mnogo briga za glamur i velike markete. Ja volim da budem doma cijeli dan, ustanem ujutro istuširam se i odem na trening. Kada završim s treningom, sve što mi je na pameti je da odem doma i provodim vrijeme sa svojom obitelji. Obično osjećam kako želim da se krijem od ljudi.“ 

Još je dodao kako je jedina stvar koja će utjecati na njegovu odluku kvaliteta tima koji Bucksi budu imali kada se on bude odlučivao za novi ugovor. Giannis će naredne sezone moći potpisati produženje sa Bucksima, i oni će mu naravno ponuditi maksimalni ugovor koji će on prihvatiti. Kada se sve uzme u obzir, uzeti će finansijsku sigurnost sa ovim ogromnim ugovorom kao i igračku sigurnost s obzirom na tim koji Bucksi trenutno imaju i sav potencijal na istome. Da li ćemo Greek Freaka gledati u nekoj drugoj ekipi? Možda. Predvidjeti nešto nakon više od dvije ili tri godine u ovoj ligi praktički je nemoguće, ali zasad Giannis neće morati da mijenja ekipu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE