Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gilbert Arenas: Kajem se, grdno sam pogriješio

Trenutaèno prva prièa NBA lige nisu genijalci poput Kobe Bryanta ili LeBrona Jamesa, veæ obraèun pištoljima u svlaèionici Washington Wizardsa.

New York Post je prvi objavio dogaðaje s Badnjaka u svlaèionici Washingtona, kada su po njihovim informacijama, dvojica suigraèa, Gilbert Arenas i Javaris Crittenton, jedan na drugog uperili pištolje.

Razlog je bila prijašnja oklada, odnosno neizvršenje iste, ali su nakon toga takve informacije odbaèene kao istinite. Uglavnom ih je pobio Arenas, najbolji košarkaš Washingtona posljednjih godina, kao i jedan od najboljih šutera NBA lige.

Arenas se u ponedjeljak susreo i sa sudaèkim timom koji vodi ovaj sluèaj, te je iznio svoju istinu o dogaðajima.

“Kao prvo, kajem se, jer sam grdno pogriješio. U pitanju je bila šala, ali se definitivno ne smijem niti šaliti kada su pištolji ili bilo koje oružje u pitanju. Nisam niti malo ponosan na ovo, ali je èinjenica da se nije radilo o svaði, da nije bilo prepirke, niti uperenih pištolja, veæ je sve ispalo kao jako loša šala” rekao je Arenas i nastavio:

“Moja velika pogreška je veæ ona kada sam odluèio donijeti èetiri pištolja u klupsku svlaèionicu. No, stalno moram ponavljati, da su uvijek bila ne napunjena i bez metaka. Maknuo sam ih iz vlastite kuæe jer nisam želio da budu blizu moje djece. Oèigledno nisam napravio mnogo bolju stvar preseljavajuæi ih u svoj ormariæ u svlaèionici.”

Arenas je nastavio:

“Ponavljam, moji pištolji nisu napunjeni, ali se isto tako isprièavam svima jer sam napravio krivu stvar. Isprièavam se suigraèima, klupskom vodstvu, vodstvu NBA lige, našim navijaèima i svima koji prate NBA ligu. Nisam napravio potez za primjer i kajem se zbog toga.”

Javaris Crittenton je, preko svog odvjetnika, samo izjavio da “ne snosi nikakvu krivicu u svemu“, ali se oèekuje i njegov dolazak pred sud.

Arenas ne posjeduje dozvolu za vatreno oružje
Pištolj koji je èuvao u pretincu svog ormariæa u svlaèionici Washington Wizardsa Gilbert Arenas posjeduje nezakonito. Preciznije, za njega nema dozvolu, kao niti za još tri vatrena oružja koja posjeduje.

Zbog toga sjajnom košarkašu prijeti prekršajna prijava, a mogao bi odgovarati i za incident u kojem je povukao pištolj na suigraèa Javarisa Crittentona u kojem mu je odgovoreno na jednak naèin.

Sama NBA liga još se mora oèitovati o sankcijama spram playmakera Waizardsa, a mnogi analitièari tvrde da æe prvi èovjek lige David Stern to uèiniti tek nakon što vidi kako æe klub reagirati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE