Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gilbert Arenas odlazi na Floridu?

Po izvještajima amerièkih medija trenutaèno traju pregovori izmeðu Orlanda i Washingtona, a sve oko moguæeg dolaska 28-godišnjeg Gilberta Arenasa iz glavnog amerièkog grada na Floridu.

Konkurenti Orlanda za vrh na Istoku su se opasno pojaèavali tijekom ljeta, te je nedvojbeno da danas Boston i Miami daleko bolje figuriraju od Orlanda koji je prije dvije godine igrao veliki finale NBA lige i bio poražen od Los Angeles Lakersa. U Orlandu su oèigledno uvjerenja da bi Arenas, nekada jedan od najboljih šutera lige, bio kvalitetno pojaèanje, te da bi se s njim mogli još bolje upustiti u boj za vrh Istoka.

Na svom ugovoru s Washingtonom Arenas ima još èetiri godine i 60 milijuna amerièkih dolara, a trenutaèno je glavno pitanje za Washington što bi im ponudio partner u ovom poslu. Zasad je sigurno da Orlando nudi poljskog centra Marcina Gortata i izbor na draftu. Washington traži još više od toga.

Inaèe, Washington nije nesklon otpuštanju Arenasa jer mnogi u klubu misle da je okretanje Johnu Wallu, ovogodišnjem prvom izboru na NBA draftu, mnogo bolji potez za buduænost.

Ove sezone Arenas ima prosjeèno 17.3 poena i 5.6 asistencija po utakmici, a tijekom karijere, u Golden Stateu i Washingtonu, je na prosjeku od 22.5 poena po utakmici.

Važno je u svemu ovom znati da je Otis Smith, današnji generalni menadžer Orlanda, veliki prijatelj Arenasa još od dana kada su zajedno bili u Golden Stateu. Zbog toga, kažu amerièki mediji, je ovaj posao samo pitanje vremena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE