Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gilbertu Arenasu isplaćena posljednja plaća

Koliko god to nemoguće zvučalo, Gilbert Arenas danas je od Orlando Magica primio svoju posljednju plaću – iako je zadnju NBA utakmicu odigrao još 2012. godine.

2008. godine Arenas je potpisao „masni“ ugovor s Wizardsima vrijedan 116 milijuna dolara kroz šest godina. No, kao što znamo, nakon što je potpisao taj ugovor ništa mu nije krenulo za rukom. Prvo se borio s ozljedama, a kada se vratio igrao je katastrofalno, da bi naposlijetku bio kažnjen i suspendiran zbog unošenja pištolja u svlačionicu. Wizardsi su ga se pokušali riješiti u više navrata, ali zbog tako teškog ugovora nisu pronalazili partnera za razmjenu – sve do prosinca 2010. godine, kada je trejdan u Orlando za Rasharda Lewisa.

Za Orlando je igrao čak 46 utakmica, a kada je uveden amnesty clause, tj. klauzula koja omogućuje da ugovor otpuštenog igrača ne ulazi u salary-cap, Arenas je otpušten samo 40 minuta nakon stupanja tog pravila na snagu. Međutim, Orlando je Arenasu još uvijek bio dužan 60 milijuna dolara za tri godine preostale u ugovoru. Iako je posljednje novce trebao dobiti još 2014. godine, klub se dogovorio s Arenasom da mu posljednjih 20 milijuna plaća kroz duži period, odnosno sve do studenoga 2016. godine.

Tako je Arenasu danas, na njegovu žalost i Orlandovu radost, isplaćen posljednji dolar.

Latest Posts

NE PROPUSTITE