Monday, July 22, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ginobili neæe nastupiti na SP-u u Turskoj!

U kolumni koju piše za argentinski dnevnik Le Nacion argentinski košarkaš San Antonio Spursa Emanuel Ginobili (33) objavio je da se privremeno povlaèi iz reprezentacije.

“Nakon nekoliko dana intenzivnih razgovora s èlanovima moje obitelji, te dugotrajnih vaganja argumenata za i protiv u vlastitoj glavi, došao sam do zakljuèka neæu nastupiti za Argentinu na Svjetskom prvenstvu u Turskoj dolazaæeg ljeta”, priznao je veliki košarkaš, jedan od najboljih neamerikanaca koji je ikad igrao u NBA ligi.

Dodao je da shvaæa frustraciju navijaèa koji bi njegovu odluku mogli doèekati kritièno, razoèarano pa i bijesno, ali i napomenuo da se radi samo o privremenom povlaèenju.

“Ne prekidam reprezentativnu karijeru totalno. Tek stavljam prioritet na Olimpijske igre u Londonu prije negoli na SP u Turskoj.  Volio bih još jednom otiæi na Olimpijske igre. Takoðer, vjerujem da bih se mogao staviti na raspolaganje izborniku za olimpijske kvalifikacije u ljetu 2011. godine. Naravno, budem li potreban.”

Dva je argumenta Ginobili izdvojio kao presudna u svojoj odluci.

“Kao prvo, nakon nekoliko godina bezuspješnih pokušaja, supruga i ja u svibnju æemo postati roditelji blizanaca. Želim biti prisutan tom trenutku, gledati prve dane života svoje djeèice jer to možda nikad više neæu imati priliku. Želim uživati u tome i biti od pomoæi supruzi.”

“Drugi je razlog, takoðer vrlo važan, taj što moje tijelo više nije u stanju tri ljeta zaredom nastupati za reprezentaciju bez odmora, bez pravilnih priprema za novu NBA sezonu.”

“Žao mi je što neæu biti dijelom turnira u Turskoj. Žao mi je što iz perspektive suigraèa neæu moæi gledati skokove i blokade svog prijatelja Oberta, Scolina pivotiranja, Prigionijeva dodavanja, Nocionijeve skok-šuteve ili soloakcije Carlosa Delfina koje èovjeka ostavljaju bez daha. Znam i da æe me gledanje njihovih utakmica na televiziji koštati strašno puno živaca, da æu u odreðenim trenucima željeti pojesti ekran. Odluku sam, meðutim, donio.”

Svi spomenuti igraèi potvrdili su da æe se odazvati za nastup u Turskoj. Argentinci natjecanje poèinju u prvoj skupini koju sa Srbijom, Australijom, Njemaèkom, Angolom i Jordanom igraju u Kayseriju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE