Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ginobili o mirovini: Nisam još odlučio

Ekipa Gregga Popovicha, San Antonio Spursi, potreseni ozljedama nisu bili konkurentan protivnik Warriorsima koji su se plasirali u novo finale NBA lige. U nedostatku Kawhija Leonarda, najbolji igrač Mamuza bio je iskusni Manu Ginobili sa svojih 39 godina na leđima.

Pred sami kraj četvrtog susreta u seriji, Popovich je odlučio izvesti Manua  iz igre nakon čega je  uslijedio je gromoglasan aplauz od svih prisutni u dvorani upućen Argentincu. Aplaudirali su svi, navijači, treneri, igrači obje ekipe čime su pokazali veliko poštovanje Ginobiliju.

Nakon meča u razgovoru s novinarima Argentinac je rekao:

„Osjećam se kao da bi mogao još igrati, ali to neće utjecati na moju odluku.  Mirovina je sve bliže i bliže, to je činjenica koju poznaju i fanovi u dvorani koji su mi svojim nastupom sugerirali da bi ovo mogla biti posljednja utakmica u AT&T centru. Dat ću sebi vremena da odmorim i popričam sa suprugom o tome što dalje“, nakon toga dodao je:

„Bez obzira što odlučim bit ću sretan zbog odluke. Trenutno odlučujem o dvije divne stvari. Na jednoj strani je nastupanje u najjačoj ligi na svijetu igrajući sport koji volim. S druge strane, imao bi više vremena za porodicu, djecu, putovanja. Tako da ne mogu biti nesretan oko odluke, jer što god odlučio to će biti odlično.“

Čitavu situaciju oko Ginobilija komentirao je i Pop:

„Ako odluči da nastavi igrati to je njegova odluka, ali neću utjecati na njega bez obzira što odluči.“

U svojoj 15-godišnjoj NBA karijeri u dresu Spursa, Manu je postao legenda u San Antoniju. Osvojio je četiri prstena, dva puta proglašen All-Star igračem, zatim dva puta bio All-NBA, šesti igrač u sezoni 07/08 kao i All-Rookie za sezonu 02/03.

Latest Posts

NE PROPUSTITE