Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ginobili: Siguran sam da ću igrati i sljedeće sezone

Nedugo nakon šokantnog poraza od Miamija u finalu, 36-godišnji Argentinac Manu Ginobili je produžio ugovor sa svojim Spursima na još najmanje dvije sezone. Potpisao je ugovor vrijedan 14 milijuna dolara.

Iza sebe želi ostaviti prošlu sezonu jer je uz loš rezultat u finalu, odigrao vrlo ispodprosječnu sezonu za svoje standarde, ponajprije zahvaljujući konstantnim ozljedama.

“Odigrao sam vrlo lošu sezonu”, priznaje Ginobili. “Tri puta sam ozlijedio tetivu i nikako nisam mogao ući u ritam i to je utjecalo na moje predstave.”

Dodaje i to kako je ove godine drugačije: “Ove sam sezone zdrav. Osjećam se  vrlo snažno i uopće ne razmišljam o svojem tijelu i povredama. Samo razmišljam o košarci. To je sve promijenilo.”

“Ponekad pogledam na sva postignuća naše momčadi i kažem: ’36. mi je godina, uskoro ću imati 37, igram važne minute, igram vrlo dobro i uživam u svakoj situaciji na parketu’. Vrlo sam sretan.”

U samo 23 minute po utakmici bek Spursa prosječno bilježi 12,5 poena uz 4,4 asistencije, šutirajući iz igre vrlo dobrih 46,8%. San Antonio suvereno maršira prema još jednom najboljem omjeru u regularnoj sezoni i bježe dvije pobjede sljedećim pratiocima na Zapadu, Oklahoma City Thunderu.

Važan kotačić u sustavu trenera Gregga Popovicha je oduvijek bio i Ginobili.

Prije nego je potpisao ovaj dvogodišnji ugovor prošle sezone, razmišljao je o tome kako je potpisao ugovor na dvije godine jer je bio u mogućnosti i u klubu su ga željeli. “Nisam bio siguran hoću li odigrati obje sezone, uvijek je ovisilo o tome kako ću se osjećati. Ali nakon što sam uvidio da se i dalje dobro osjećam na parketu, kako i dalje uživam u igri, siguran sam kako ću odigrati obje sezone”, zaključio je Manu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE