Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ginobili: Spursi će se pokušati prilagoditi izostanku Parkera i Leonarda

San Antonio Spursi će početi sezonu sa nekoliko ozlijeđenih igrača, zbog čega Manu Ginobili nema visoka očekivanja uoči početka sezone.

Tony Parker će vjerojatno dosta dugo nedostajati Spursima, a Kawhi Leonard će propustiti predsezonu. Ginobili je za ESPN rekao:

“Nećemo početi punom snagom, nećemo biti spremni kao prethodnih godina, ali nadamo se da ćemo to s vremenom riješiti.”

San Antonio je u posljednje dvije sezone ostvario više od 60 pobjeda, prvi put u povijesti franšize. Iako se Tony Parker nalazi pred povratkom u ekipu, na putu oporavka od rupture tetive kvadricepsa, koju je pretrpio u polufinalu zapadne konferencije, trener Gregg Popovich je rekao da će oporavku pristupiti na više konzervativan način.

Spursi su već priopćili da će Kawhi Leonard propustiti utakmice predsezone. Leonard, koji je prošle sezone imao u prosjeku 25,5 koševa po utakmici neće biti u kadru za utakmice predsezone zbog nastavka rehabilitacije nakon ozljede desnog kvadricepsa.

Nakon razočaravajućeg nastupa u playoffu i glasina o mogućem tradeu, Lamarcus Aldridge je tijekom ljeta rasčistio neke nesuglasice s Popovichem. I Leonard i Parker su ostali u San Antoniu, kada je ostatak ekipe otišao na otvorenje predsezone protiv Sacramenta.

“Na neki način to pomaže da se ostali igrači više uključe, da budu više samouvjereni, da se usude uzeti više šuteva”, rekao je Ginobili. “Ali znamo da to nije tim koji ćemo biti. Dakle, odsutnost Leonarda i Parkera pomaže na neki način, no moramo se fokusirati na igru s Leonardom, jer on je naš glavni adut. On je onaj koji najviše pridonosi napadačkom dijelu igre, tako da ćemo se morati prilagoditi ponovnoj igri s njim u ekipi. Nesreća je u tome što nije bio u mogućnosti da bude s nama ili da igra u predsezoni. Naravno, nadamo se da će se brzo vratiti.”

Popovich je prošlog tjedna spomenuo da Leonard nije zadobio ozljedu u zadnje vrijeme, nego da ju vuče od prošle sezone, dok se rehabilitacija odvija “malo sporije nego što su mislili”.

Isto se može reći i za Rudy Gaya, koji je tijekom ljeta potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 17 milijuna dolara, a još uvijek nije imao prestižni debi. Gay je igrajući za Sacramento Kingse prošle sezone pretrpio ozljedu lijeve Ahilove tetive. Iako je medicinski spreman za igranje i sudjeluje na treninzima, Popovich je izjavio kako će tim održati konzervativan stav o njegovu povratku.

“Ovo je maraton”, rekao je igrač Spursa Patty Mills. “Svi to razumiju. Dakle, nema očekivanja.”

Gay je prosječno imao 21,1 koševa igrajući za Sacramento prije dvije sezone, a očekuje se da će pridonijeti napadačkom učinku San Antonia. Spursi još ne znaju koju će točno ulogu Gay imati u rotaciji, a isto tako možda u predsezoni neće dobiti dovoljno minuta kako bi pokazao gdje ga se može najbolje koristiti.

Ginobili je još komentirao zdravstveno stanje ekipe.

“Svi želimo biti uvijek zdravi, no to i nije baš moguće, tako da nećemo imati Leonarda i Tonyja, ili Rudyja.” Rudy trenira, skoro pa je spreman, ali još uvijek je oprezan. Sedam mjeseci je bio izvan stroja pa će i njemu sigurno trebati vremena za prilagodbu. “

Latest Posts

NE PROPUSTITE