Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ginobili želi igrati na Olimpijskim igrama

Argentinski košarkaški savez objavio je vijest da je Emanuel Ginobili izrazio želju zaigrati na Olimpijskim igrama 2016. godine, koje će se održati sredinom kolovoza u brazilskom Rio de Janeiru.

Ginobili je u srijedu, nakon pobjede njegovih San Antonio Spursa nad Miami Heatom 112-88 nazvao izbornika argentinske reprezentacije Sergia Hernandeza i rekao kako će mu biti na raspolaganju za sportski događaj godine.

Činjenica da je Manu dostupan čini me, blago rečeno, sretnim. Ovo je njegova vrlo hrabra odluka, ali je s moje točke gledišta ispravna, jer će moći završiti reprezentativnu karijeru na Olimpijskim igrama. To je trenutno najvažnija vijest za argentinski sport“, kazao je izbornik Hernandez.

Ginobili će svoje četvrte Olimpijske igre dočekati kao 39-godišnjak, a dva je puta predvodio reprezentaciju do postolja. 2004. godine u Ateni osvojio je naslov, dok se 2008. godine u Pekingu, gdje je imao čast nositi argentinsku zastavu na otvaranju Igara, morao zadovoljiti broncom.

Argentinci se imaju pravo nadati još jednom olimpijskom odličju, a u Riju će se natjecati u skupini B s domaćinom Brazilom, Španjolskom, Litvom, Nigerijom te pobjednikom jednog od kvalifikacijskih turnira, na kojima se natječe i Hrvatska.

Latest Posts

NE PROPUSTITE