Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ginobili nacrtao pobjednièku akciju (video)

Èarolija Emanuela Ginobilija oèito ne živi samo na košarkaškim parketima. Dokazao je 33-godišnji Argentinac da se jednako dobro snalazi i u – trenerskoj ulozi.

U utorak naveèer, po lokalnom vremenu, košarkaši San Antonio Spursa igrali su predsezonsku utakmicu protiv Los Angeles Clippersa u Palaciju de los Deportes u Ciudad Mexicu. Vodili su Clippersi 99-97 kada je semafor pokazivao deset sekundi do kraja utakmice, a trener Spursa Greg Popovich, svjestan da je lopta u rukama njegovih igraèa, pozvao minutu odmora.

Iskusni trener prišao je Ginobiliju, dao mu trenersku ploèu i flomaster, te mu prepustio da organizira akciju.

Argentinac, koji je odigrao samo 13 minuta na utakmici zabivši pritom sedam poena, prihvatio je izazov i samouvjereno objasnio završnu akciju petorici igraèa koji su u tom trenutku igrali, a meðu kojima je bio i njegov jednako slavni suigraè Tony Parker.

Kreaciju i realizaciju zadnjeg napada povjerio je Garyju Nealu, lani košarkašu Repešina Benettona, koji je primio ubacivanje sa strane, odigrao na poziciju pivota za Bobbyja Simmonsa, primio njegovu povratnu loptu nakon što si je fintom izborio prostor za šut, te pogodio tricu preko ruke za pobjedu 100-99.

Svoj skriveni talent Ginobili, inaèe dvostruki NBA prvak sa Spursima, prokomentirao je preko svog Twitter-profila.

“Nakon svog trenutka slave, objavljujem da sam podnio ostavku na mjesto trenera.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE