Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Glasine i događaji s tržnice – dan drugi

Nakon iznimno uzbudljivog prvog dana o kojem smo pisali ovdje, slijedi, logično, drugi. Koji vjerojatno neće biti uzbudljiv kao prvi dan jer su već jučer finalizirani svi važniji poslovi, ali dajmo tržnici šansu. I dalje je s vama do sitnih noćnih sati veseli tandem Kuštra-Lazarušić koji će vas voditi kroz sve važnije događaje iz NBA free agencyja svojim pitkim komentarima kao i tipfelerima.

20:20 Knicksi i Lakersi će se boriti za Leeja ako im sve ostale igračke želje s tržnice „pobjegnu“.

Taman kad čovjek pomisli da su se opametili obje franšize izgleda povlače diskutabilan potez. Lakersima ne treba Lee pored Juliusa Randlea, a kod Knicksa ima malo više smisla u trianglu i sistemu igre kroz dva posta ali nije igrač koji će donositi prevagu, obrambeno je upitan i mogao bi ukrasti minute Porzingisu. (Toni Lazarušić)

 19:55 Tim Duncan nastavlja svoju karijeru u Spursima

… ako je uopće bilo upitno, eto sad se zna. Odlična odluka. Timmy je i dalje među najboljim two-way centrima u ligi, bez dileme ikakve. (Toni Lazarušić)

 19:40 Aron Baynes novi je igrač Detroita

Dobra opcija za 6 prekršaja i za nekome otkinuti glavu ako treba. I ako ne treba. (Toni Lazarušić)

19:30 Monta Ellis seli u Indianapolis (4 godine – 44 milijuna dolara)

O Monti i Pacersima pisao sam jučer. Odličan posao Pacersa. (Toni Lazarušić)

19:10 Ako im propadne plan dovođenja DeAndrea Jordana Mavericksi će se okrenuti Royu Hibbertu

18:00 Knicksi su zainteresirani za Enesa Kantera i Robina Lopeza

Netko na tom rosteru mora i obranu igrati. Lopez bi bio poželjniji od Kantera. (Toni Lazarušić)

17:20 Gregg Monroe novi je igrač Bucksa ( maksimalni ugovor će dobiti Monroe nije još poznato na koji period)

Monroe je još uvijek mlad igrač (25 godina) koji ima prostora za napredovati u oba smjera u igri i kao takav se idealno uklapa u mladu momčad Bucksa. Idealno se uklapa i kao low post prijetnja kakvu Bucksi nisu imali lani, i kao kreator s lakta koji odlično traži slobodne suigrače koji utrčavaju u prazan prostor (Zaza Pachulia je to maestralno odrađivao lani). Ono gdje mi se Monroe malo manje uklapa u ovu Bucks sliku ili općenito NBA sliku je činjenica da nije atleta koja može preuzimati niže igrače što je trademark obrane Bucksa, i što je lagana meta u pick and rollu. Što se općenito trendova u ligi tiče, više nitko od centara ne traži da zabijaju poene iz niskog posta, od centara se danas napadački traži šut i napadanje iz driblinga a to Monroe (još) nema. (Toni Lazarušić)

17:00 Austin Rivers ne želi isključiti mogućnost povratka u Clipperse, ali želi istražiti još opcija.

A onda je svizac zamotao čokoladu… Austine sine tatin – jedina druga franšiza koja bi te potpisala, osim Docove, bila bi ona od tvoje mame da je slučajno ona generalna menadžerica neke NBA momčadi. (Toni Lazarušić)

16:30 David West je odbio Knickse, i ima želju potpisati s contenderima kao što su Spursi i Warriorsi.

Bila bi to čista premija i za jedne i druge, ali Spursi ga ne mogu platiti osim ako ne želi igrati za minimalac, dok su Warriorsi već potpisali novi ugovor sa Speightsom, ali ukoliko “utope” Davida Leeja negdje, možda bi se moglo otvoriti mjesta za Westa koji još uvijek može kreirati s lakta, pogađati poludistancu i šamarati u obrani. (Toni Lazarušić)

david-west

13:00 Paul Pierce je novi igrač Clippersa (3 godine – 10,5 milijuna)

Dobar potez Clippersa. Lani su na bočnim pozicijama bili užasno tanki a sada imaju Piercea i Stephensona koje mogu kombinirati s Redickom i Crawfordom, ali i igrati se sa small ballom i Istinom na četvorci. Lijepo. Pierce će vjerojatno „tankirati“ kroz regularnu sezonu, a onda upaliti “beast” mode onda kada je najpotrebnije – u playoffu. The Truth je još uvijek clutch klasa a čini se i omiljeni Docov sin nakon Austina. (Toni Lazarušić)

12:00 Paul Millsap ostaje Jastreb. Novi ugovor s Hawksima težak je 59 milijuna a trajati će 3 godine.

Onda kada su ostali bez Carrolla koji je otišao put Raptorsa Hawksima nije preostalo ništa drugo nego dati max ugovor Millsapu i tako zadržati veći dio jezgre koji je lani dominirao u regularnoj sezoni. Teško da Millsap toliko vrijedi realno, ali u kontekstu Hawksa on se savršeno uklapa kao moderna četvorka sposobna napasti s trice ili iz driblinga. Uz to je podcijenjen obrambeni igrač i asistent. Kada se njemu i Horfordu doda i pristigli Splitter jasno je da bi Atlanta opet mogla imati jednu od boljih visokih linija u ligi. (Toni Lazarušić)

09:30 Ili ipak ne. Knicksi su potpisali dvogodišnji ugovor s Arronom Afflalom vrijedan 16 milijuna dolara.

Afflalo je bio i više nego dobar, posebno šuterski, u Orlandu prije dvije sezona. A onda je ipak dokazao da nema ništa lakše od nabiti dobre brojke koje ništa ne znače u lošijoj momčadi i lošijoj konferenciji. Denver i Portland su ga spustili na zemlju. Meni osobno precijenjen igrač ali koji ako ništa drugo može i više nego pouzdano pogađati trice iz kornera. Solidan defanzivac ali ne elitan. Nije šuter kreator niti kreira za druge, više je spot up i catch and shoot opcija. Ok ugovor, na samo dvije godine. Da su Knicksi od prije 2 godine, vjerojatno bi dobio 15 milijuna godišnje i tako 5 godina. Ima nade za New York.

Mala digresija – Zen Master Phil Jax se nekoliko puta kroz playoff očešao o analitičare/statističare i ekipe koje „forsiraju“ tricu, a njegova prva dva poteza u agencyju i draftu su pickiranje igrača kojima je trica forte (Porzingis i Afflalo). (Toni Lazarušić)

08:00 I Knicksi bi Montu Ellisa

06:00 Jae Crowder je dobio novi ugovor od Celticsa (5 godina – 35 milijuna)

Hajde da je napokon i Ainge povukao potez koji se meni sviđa. Jae The Beast je još uvijek mlad (24 g) i neizbrušen igrač koji se lani u Bostonu dokazao igrajući dobru obranu na bočnim pozicijama ili pazeći na obje krilne pozicije. U Stevensovom pace and space sistemu može proći i kao stretch četvorka jedino će još morati popraviti nekonstantni šut za tricu koji se kreće oko 30%. (Toni Lazarušić)

05:30 Kingsi zainteresirani za Ellisa i Matthewsa

05:00 Trade Alert! Razmijenili se lud i zbunjen. U Kingse će Gudaitis i Luka Mitrović, dok su za Philadelphiju „zapalili“ Jason Thompson, Carl Landry, Nik Stauskas i pick prve runde (ne zna se još koje).

Tko je lud, a tko zbunjen ovdje ostavljam vama na volju, a što se tradea tiče jasan je kao dan. Philadelphija prema pravilima mora popuniti salary cap, a pri tome će im dobro doći ova trojica igrača, a s njima će sigurno i gubiti što je još jedan cilj koji moraju OPET ostvariti i ove godine. Kingsi žele pobjede odmah pa su se riješili uglavnom beskorisnih igrača, oslobodili nešto prostora pod capom i sada mogu napasti preostali dio slobodnih igrača. Gudaitis i Mitrović su ove godine izabrani na draftu, a upitno je hoće li ikada doći igrati se košarke u NBA. Malo me smeta ovaj pick koji su Kingsi poslali, ali nešto moraš dati partneru koji ti čini uslugu. Još me više smeta što su se riješili Stauskasa kojeg je upravo njihov vlasnik na draftu odabrao lani i koji je lutrijski pick. (Toni Lazarušić)

04:30 Omer Ašik će idućih 5 sezona nositi dres Pelicansa (5 godina – 60 milijuna)

Wow! Fina lova za jednodimenzionalnog centra koji je bio više smetnja Pelicansima u prvoj rundi playoffa protiv Golden Statea nego pomoć. Ašik je jako dobar obrambeni igrač, skakač i bloker, dok je u napadu doista osuđen samo na finiširanje zicera i postavljanje (dobrih) screenova. Po mom mišljenju u budućnosti ga čeka “Bogut rola” u Pelicansima, gdje će startati utakmicu, a onda će novi trener Alvin Gentry, upaliti nitro, spustiti petorku (kao što su on i Kerr radili s Greenom u Warriorsima), Davisa postaviti na peticu i trčati, te postati kudikamo napadački opasniji nego što je to s Ašikom. Ako znamo da je Gentry idejni sljedbenik i zagovaratelj D`Antonijeve teorije koja uključuje 5 šutera na parketu i forsira visoki tempo utakmice jako me zanima kako će uklopiti Ašika u napad. Obrambeno Omer može odraditi dobar posao, važno ga je samo usidriti u reket a ne tjerati da lovi centre i bekove po perimetru što je Monty radio. (Toni Lazarušić)

04:00 Draymond Green ostaje u Warriorsima (5 godina – 85 milijuna)

Pojavila se vijest da su pukli pregovori između Draymonda i njegovog agenta te uprave Warriorsa ali izgleda da je svemir opet u ravnoteži i da šampionsku idilu u Oaklandu neće poremetiti odlazak ultravažnog igrača. (Toni Lazarušić)

Latest Posts

NE PROPUSTITE