Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Glasine i događaji s tržnice – dan peti

Dan pet ove NBA tržnice. Do današnjeg dana samo najjači opstaju (čitaj: oni koji još uvijek nisu čuli da Aldridge ide u Spurse i to čekaju danas). Čeka se Josh Smith, čeka se J.R. Smith i čeka se David West koji bira između sjevera Ohia ili juga Texasa. Kroz dan vas ponovno vodi Nihad Žunić.           

Cavaliersi se žele riješiti Brendana Haywooda, a Brooklyn Joea Johnsona

…zbog čega je apsolutno savršeno da se do kraja ovoga perioda završi ovaj trade. Prema Adrianu Wojnarowskom sa Yahoo Sporta, danas se aktivno radi na dogovoru između Cavsa i Netsa. Putem Ohia krenuo bi Joe Johnson, a Cavsi bi poslali negarantovani ugovor Brendana Haywooda i vjerojatno garantovanih $9.6 milijuna koje bi zaradio Brazilac Anderson Varejao. Ovim potezom bi Netsi smanjili svoj payroll i još smanjili iznos koji će isplatiti ligi zbog prekoračenja luxury poreza. Cavsi bi dobili nevjerojatnu prvu petorku sa JamesomIrvingomLoveomMozgovom i naravno Johnsonom ali bi morali imati dobru kontrolu ega, jer su u pitanju odlični igrači i ponekad malo usijane glave. Vjerojatno, kada bi došlo do razmjene, James bi imao tu ulogu pacifiste koji bi to sve smirivao i uvezivao.

Dva nova potpisa, dva ista ugovora

Prvo je Rodney Stuckey potpisao novi ugovor sa Indiana Pacersima. Igrač koji je kod trenera Vogela bio odličan prošle sezone, plaćen je samo $1.2 milijuna prošle godine a sada je potpisao na tri godine tokom kojih će zaraditi $21 milijun, odnosno $7 milijuna za jednu godinu. Mijenjao se tokom sezone u ulozi startera i rezerve, ali u obje kombinacije postavljao je sasvim dobre brojeve, 12.6 poena i 44% šuta iz igre. Iako su ga tražile sigurne playoff ekipe Wizardsi i Rocketsi, odlučio se za nastavak karijere u Indiani. A u drugoj konferenciji, Los Angeles Lakersi su doveli najboljeg šestog igrača lige za prošlu sezonu, Loua Williamsa za isti ugovor kao što ga je dobio Stuckey. Sada već bivši igrač Toronto Raptorsa imao je najbolju sezonu svoje desetogodišnje karijere i u 80 odigranih utakmica davao je u prosjeku 15.5 poena za 25.2 minuta. Bio je vođa druge petorke Raptorsa u jednoj vrlo uspješnoj regularnoj sezoni. Prošle godine zaradio je $5.45 milijuna, a u ove tri godine dobiti će $21 milijun. Samo još treba spomenuti da je treća godina Stuckeyovog ugovora player opcija, pa mu je tako $14 milijuna garantovano.

Mavericksi se nalaze u očajničkoj potrazi za playmakerom

Toliko očajničkoj da žele Jeremya LinaLinsanity koji je sa par utakmica u Knicksima zapalio NBA svijet, sada je postao jedan prosječni igrač i na neki način i sprdnja američkih medija. Ipak, radi se o sasvim solidnom scoreru koji je prošle godine dijelomično i napredovao. Za sezonu u Lakersima zaradio je $8.3 milijuna, a koliko će tražiti od Mavericksa ne zna se. Mavsi mu ne mogu ponuditi previše, ali bi se moglo očistiti nešto prostora sa stretchom ugovora Raymonda Feltona. Postoji i mogućnost sign-and-tradea ali zasada još uvijek ništa nije oficijelno. Nagađa se da Mavsi koriste prijateljstvo Lina i Chandlera Parsonsa da playa sa sveučilišta Harvard privuku Dallasu, a već su to jednom koristili, uspješno – sa DeAndre Jordanom.

Clippersi traže centra  

Kako su izgubili DeAndrea Jordana koji je otišao u Mavse, Doc Rivers za zadatak ima naći centra i zasada se spominju dva imena. Favorit za potpis sa franšizom iz Los Angelesa je JaVale McGee kojem je karijera u emisiji Shaqtin’A’Fool bolja od ove košarkaške. Prošlu sezonu je proveo u Denveru, a onda je tradean u Philadelphiu koja ga je otpustila nakon malo više od tjedan dana. U pitanju je igrač ogromnog wingspana (najvećeg u povijesti NBA lige, sve do Rudya Goberta) i ima potencijal biti odličan defanzivac ali kako sam rekao, on je više zapamćen ko off-court stvarima. Ima svoj reality sa mamom (Mom’s Got Game), te je dvostruki MVP…već spomenute emisije Shaqtin’A’Fool. Druga opcija za Clipperse je Amar’e Stoudemire koji je prošlu sezonu završio u Dallasu.

Knicksi potpisali Kylea O’Quinna           

Da nema ugovora Dannya Greena koji je najveći steal ovog perioda, onda bi sigurno plaćanje O’Quinna samo $4 milijuna po godini za četiri godine bio najveći steal. Igrač koji može igrati i centra i krilnog centra donijeti će još deptha u roster Knicksa i iako mu brojevi nisu impresivni, to je svakako do toga što je imao manje prostora za igru u Magicu. Treba dodati kako se ovdje radi o sign-and-tradeu zbog kojeg će New York Orlandu poslati novac i pravo da na draftu 2019. mijenjaju izbore druge runde. Čestitke Philu Jacksonu na odličnom izboru.

Koufos u Kingsima, Cunningham ostaje u Pelicansima

Da li se Kingsi spremaju za razmjenu Cousinsa? Nakon drafta na kojem su birali centra Willie Cauley Steina, sada su u free agencyu uzeli i grčkog centra rođenog u Americi. Koufos je dvije sezone bio back-up Marcu Gasolu a sada će, ako se ništa ne promijeni, biti isto to Boogie Cousinsu. Solidan role igrač sa klupe, ništa više i četiri godine i $33 milijuna nije toliko loše. Dante Cunningham je igrač koji po utakmici ima u prosjeku više minuta od Koste Koufosa, a ima iste brojeve tako da sve što sam rekao za grčkog centra, vrijedi i za američkog krilnog centra. Ništa više od jednog prosječnog role igrača sa minimalnom ulogom na terenu, a to izgleda vrijedi $9 milijuna preko tri sezone. Kao što sam rekao jučer, završio je onaj zanimljiviji dio prelaznog roka (nadam se da će me Josh ili J.R. Smith danas demantovati).

Hibbert ide u Kaliforniju            

Jedan od boljih defazivno orijetiranih centara u ligi, Roy Hibbert razmjenom je poslan u Lakerse. Čovjek koji oko koša dopušta samo 44% uspješnosti odlično će leći ekipi koja je prošle godine bila druga najgora po obrambenom ratingu, te druga najgora po primljenim poenima u prosjeku. Hibbert će vjerojatno voditi obranu i igrati u prvoj petorci u frontcourtu zajedno sa Juliusom Randleom a još ostaje da se vidi koga će Mitch Kupchak dovesti do kraja ovog perioda. Za Hibberta su se odrekli par izbora druge runde i prava na još neimenovane internacionalne igrače, a Lakersi će ovako izgubiti oko $15.5 milijuna u salary capu plus Hibbertov trade kicker koji mu platu diže za 15%, odnosno za $2.3 milijuna. Lakersima ostaje još $5 milijuna u prostoru za plate a njihovi sljedeći potezi nisu još uvijek poznati. Hibbert je prošle sezone imao malo više od deset poena i oko osam skokova, te skoro dvije blokade u prosjeku. Zbog želje Franka Vogela i Larrya Birda da ekipa igra brže, dvostruki All-star je bio na izlaznim vratima Indiane od početka ovog free agency perioda.

Latest Posts

NE PROPUSTITE