Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Glasine i događaji s tržnice – dan prvi

Ako ste mislili da je NBA sezona gotova gadno ste se prevarili. Za mnoge njen najbolji dio je pred nama, a mislimo na potpisivanje slobodnih igrača i novih ugovora, igračke migracije, puno glasina, zadovoljstva i nezadovoljstva fanova. NBACro portal vam donosi sve najzanimljivije „tračeve“ i potvrđene transkacije iz NBA svijeta, i ne samo to…. Tu ru ru ru! Fanfare odjekuju u pozadini. Dvojica naših kolumnista, Toni Lazarušić i Ivan Kuštra, dežurajući uz Twitter i rokajući na tipkovnici tipku F5 (ha, nisi znao da je to za refresh), samo za vas daju svoje instant prosudbe i (ne)stručna mišljenja o glasinama i službeno zgotovljenim poslovima.Sretan free agency svima koji slave!

22:30 Detroit Pistonsi ponudil Draymondu Greenu 90 milijuna na pet sezona. Warriorsi imaju tri dana da donesu odluku. a imaju tri opcije – 1.matchirat ponudu Pistonsa i zadržati Greena, 2. pustiti Greena da ode u Detroit i 3.dogovoriti sign and trade s Detroitom.

21:50 Kyle Singler ostaje u Oklahomi (5 godina – 25 milijuna)

– Thunder se je osigurao na krilnoj poziciji potpisom Singlera. Kyle se nije baš proslavio prošle sezone u 26 utakmica što je odigrao u dresu Oklahome (i on je došao iz redova Pisonsa u trade za Jacksona), te je za 17 minuta na terenu imao mršave brojke, 3,7 poena i 2 skoka. Presti ne odstupa od svojih principa jer dugoročno ovaj potpis ima velikog smisla samo je upitno koliko Singler sada može pomoći ekipi jer Morrow još uvijek stoluje u Thunderu kao prva opcija za bočne pozicije s klupe, šutira trojke 43% u karijeri a prošle sezone je bio na 43,4% uz prosjek od 4,5 šuta iza linije za tri. (Kuštra)

21:40 Amir Johnson potpisao za Celticse (2 godine – 24 milijuna), Jonas Jerebko produžio s Celticsima (2 godine – 10 milijuna)

– Vetera Amir (10 sezona u ligi) odlučio je se za novu sredinu i svoj treći klub u karijeri (Pistons i Raptors prethodna dva). Prošlu godinu je odradio solidno u dresu Kanađanja s prosjekom od 9 poena i 6 skokova za 26 minuta. Jerebko je momčadio dao stretch element (40% za tri poena) Bostonu u 29 utakmica što je odigrao s njima (još jedan bivši igrač Pistonsa, došao u tradeu za Princea). Stevens mu je u prosjeku dao 18 minuta po utakmici, a Jonas je bilježio 7 poena i 4,8 skoka. Ja i dalje ne shvaćam što Danny Ainge radi, ali nema veze. Skupio je pet visokih igrača sa sličnim kvalitetama, a nema poštenog centra. Godišnje rate su stvarno previsoke ako pogledamo koliko je jedan obrambeni majstor Chandler dobio. (Kuštra)

21:25 Tyson Chandler potpisao za Sunse (4 godine – 52 milijuna)

– Tyson je odigrao jednu od boljih sezona u dresu Mavericksa prošle godine i za 30 minuta na terenu je bilježio 10 poena, 11,5 skokova i po jednu asistenciju i blokadu. Sunsi su ovim potpisom složili zanimljiv centarski tandem, mladi Alex Len (5. izbor na dratu 2013)i Chandler, fenomenalan potez uprave samo mi se 4 godina ugovora ne dopada. (Kuštra)

20:55 Brandon Knight produžio sa Sunsima (5 godina – 70 milijuna)

– Nije se Brandon prošle godine naigrao u Phoenixu. Odradio je 11 utakmica zbog problema s povredom. Prosječno je na terenu bio 31 minutu i za to vrijeme je bilježio 13,4 poena, 4,5 asistencija i 2 izgubjene lopte što je veliki regres u odnosu na brojke iz Bucksa 17,8 poena, 5,4 asistencije i 4 skoka. Hornacek jako mi te je žao što moraš uglazbiti duo Bledsoe – Knight, a žao mi je i navijača Sunsa. Kako su imali lijepu budućnost, šteta. (Kuštra)

20:50 Bullsi ne daju Butlera.

– Jimmy će dobiti sasluženi max ugovor na pet sezona koji iznosi ukupno 95 milijuna. Bravo Jimmy.

20:45 Cavaliersi ne daju svoje free agente, Kevin Love i Tristan Thompson ostaju!

– Ugovori su spremni. Kevin Love potpisuje na pet sezona za ukupno oko 110 milijuna, a Tristan Thompson i njegov “agent” LeBron James su izvukli petogodišnji ugovor u visini od oko 80 milijuna američkih novčanica. Gilbert, znaš li ti da postoji salary cap ograničenja i da ćeš sada plaćati poreza ko Netsi prošle godine? Ako je Tristan dobio ovakav ugovor očekujte jedno 100 plus milijuna za DeAndrea Jordana. (Kuštra)

Alexis Ajinca ostaje u Pelicansima (4 godine – 20,2 milijuna)

– Solidna opcija s klupe je Francuz, 6,5 poena i 4,6 skokova za 15 minuta na parketu. Znači li ovo da će Pelicansi pustiti Omera Asika? (Kuštra)

Magic ne želi matchirati moguću max ponudu za Tobiasa Harrisa?

– Kao glavni lovci na mladog “max” Harrisa pokazali su se Celticsi i Pistonsi, a Magic već ima spremnu zamjenu u Paulu Millsapu s kojim pregovaraju. Gundy, ne da ti Bog da mi dovedeš Harrisa u klub za max ugovor. Jasno? Jasno. I ja mislim. (Kuštra)

Dwyane Wade ostaje u Heatu?

– Ako je vjerovati Wojnarowskom (dalje u tekstu Wojo), Wade i Heat su blizu dogovora oko nove dugoročne suradnje, a Wade će sigurno tražiti višu godišnju ratu od Dragića. P. S. Lakersi se još nadaju da bi mogli razgovarati s Wadeom. Ajde Riley ne budi cicija i plati svoje lice franšize koliko hoće bar jednom u karijeri. (Kuštra)

Trade Alert! Spursi dominiraju. Poslali su Tiaga Splittera u Hawkse, oslobodili se njegovih 8,5 milijuna dolara plaće i tako pripremili teren za LaMarcusa Aldridgea koji je upravo ušao u njihovu sobu za sastanke. Eh da, i Kawhi Leonard je dobio novi ugovor. Nije poznato tko će put San Antonija iz Atlante, ali tko god da bude, teško da ga Spursi neće otpustiti.

– KAKVI CAREVI! (Toni Lazarušić)

 Danny Green ostaje u Spursima (4 godine – 45 milijuna)

– Danny Green je uz Curryja, Korvera, Thompsona i Redicka jedini igrač koji je u 4 zadnje sezone pogodio više od 500 trica a da je pri tom imao više od 40% uspješnosti. Dakle Danny je elitni šuter, a povrh toga i jako jako dobar obrambeni igrač na perimetru. Plaćati ga samo malo više od 11 milijuna godišnje čisti je luksuz za Spurse koji su tako još jednog igrača, u kojeg su puno uložili i koji je s njima napredovao, zarazili obiteljskom atmosferom koja vlada u franšizi i koja igrače valjda same od sebe tjera da daju „popust“ na plaći za neko više dobro (potpis Aldridgea). Green je recimo od Knicksa ili Mavsa mogao tražiti još 4-5 milijuna dolara više, i sigurno bi ih dobio. (Toni Lazarušić)

DeMarre Carroll je novi igrač Raptorsa (4 godine – 60 milijuna dolara)

– Sada vam je jasno koliko je još Danny Green mogao dobiti milijuna da se vodio samo tim novčanim motivom. Carroll je bez pretjerivanja bio najbolji igrač Atlante u playoffu. Još jedan klasični 3&D igrač kakvi su u modi. Odličan timski igrač, vrlo dobar (ne i elitan poput Greena) obrambeni igrač. Dobar potez Raptorsa koji će sada vjerojatno razmijeniti DeRozana ili Rossa.

Marc Gasol i Memphis bi trebali potpisati novi dugoročni ugovor. Detalji još uvijek nepoznati.

Goran Dragić ostaje u Heatu (5 godina – 90 milijuna)

– plaća je prihvatljiva za Gogija Dragona, a Heat bi vjerojatno iskeširao i više da je trebalo. Pa nisu ludi pustiti pravog playa sada kada su ga napokon našli. Doduše, istraumatizirali su navijače s Norrisom Coleom i Mariom Chalmersom ali barem su 2 prstena na ruci kod obojice. E da, Dragon… Njegova energija i tempo trebaju Miamiju koji je lani igrao jednim od sporijih tempa u ligi dok Dragić nije došao u tradeu. Ubijat će u tranziciji, vrtjeti pick, roll s Hassanom, pop s Boshom i dat će potrebnu dozu slash igre Miamiju. Poželjno je i da ga Spoelstra ne koristi previše s Wadeom u petorci jer obojica su korisniji kada imaju loptu u rukama nego kada su u spot up roli. Spot up rola je Dragona potjerala iz Sunsa. (Toni Lazarušić)

Bullsi su finiširali posao s dvojicom svojih startera. Jimmy Butler će prihvatiti dugoročni ugovor od 90 milijuna na 5 godina, a Mike Dunleavy će dobiti trogodišnji ugovor vrijedan 14,4 milje dolara.

– Navijači Chicaga mogu odahnuti. Dvije bitne karike ekipe ostaju gdje su do jučer i bili, a posebno se trebaju radovati ostanku prvog. Butler je valjda najdominantniji two-way bek u ligi, sposoban izmišljati poene sebi u napadu, pogađati otvorene trice i iznuđivati prekršaje i slobodna bacanja, dok u obrani može zatvoriti bilo koje igrača na pozicijama od 1 do 3. Dobar posao Bullsa što su uspjeli natgovoriti Jimmyja da potpiše dugoročni ugovor jer se do jučer spominjalo da će potpisati ugovor na jednu godinu da bi već iduće, prilikom povećanja salary capa, tražio novi, podebljani iznos. Dunleavy, od starog Dunleavyja sin, je pouzdani rotacijski igrač koji će svojim off ball kretnjama dobro doći Bullsima u novom Hoibergovom sistemu. (Toni Lazarušić)

Paul Millsap će karijeru nastaviti u Orlandu ili Atlanti, treće opcije navodno nema.

– moje insajderske informacije kažu da Thrillsap ostaje Jastreb (Toni Lazarušić)

Mavericksi ponudili ugovor Matthewsu „težak“ 12 milijuna godišnje

– Mavsi i treću godinu zaredom u rekonstrukciji rostera, a kada ne skupljaju veterane izgleda da skupljaju rekovalescente. Wes Matthews od lani prije ozljede vrijedi i više u kontekstu povećanja capa, a priče su kružile da on traži 15 milijuna. Lova je primjerena, upitno je samo može li Matthews nastaviti briljirati u 3&D roli nakon ozljede Ahilove tetive. (Toni Lazarušić)

wesley-matthews

Damian Lillard je pred potpisom novog ugovora s Portlandom. Cijena: 120 milijuna na 5 godina.

– Logičan slijed događaja sada kada je posve jasno da LaMarcus Aldridge i njegova lijeva poludistanca više nisu glavne face franšize iz Oregona. Dobrodošle trice s 10 metara preko čuvara! (Toni Lazarušić)

Danny Green je vruća želja New York Knicksa.

 Knicksi bi i Grega Monroea koji će odraditi sastanak s njima, ali i s Bucksima.

Mirza Teletović je kao zaštićeni slobodni igrač na tržištu, a navodno se javilo mnogo ekipa iz Europe koje bi ga htjele vidjeti na svojim parketima.

Pacersi obavljaju rebuilding u hodu i moderniziraju se. Navodno nude Monti Ellisu 32 milijuna dolara na 3 sezone.

– Zbog Monte ću navijati za Pacerse koji ovime rade dobar potez. Treba im još jedan strijelac kreator pored Paula Georgea, a Monta može biti taj. Uz to, Vogel će sigurno vidjeti kako je Ellisa Carlisle u Dallasu preporodio, davši mu loptu u ruke da vrti pick igru i kreira za druge, od čega bi na weak sideu trebao profitirati i naš Rudež. U obrani će ga sigurno trebati sakrivati što Pacersima ne bi trebao biti problem jer imaju dva vrhunska perimetar defendera u Hillu i Georgeu, dok Hibbert drži reket čistim. Iz Indiane su već najavili da se žele modernizirati, a Monta je potez na tom tragu, da nije ovu bi lovu vjerojatno dali Aminuu ili Breweru. (Toni Lazarušić)

Khris Middleton (vjerojatno) ostaje u Bucksima idućih 5 godina za 70 milijuna dolara.

– Još jedan očekivani potez. Bucksi imaju gomilu atleta, uglavnom bez šuta, a Middleton ima i tu svetu vještinu pored visine i brzine, te je kao takav neophodan mladoj momčadi. (Toni Lazarušić)

Brook Lopez  (3 godine – 60 milijuna) i Thad Young (4 godine – 50 milijuna) ostaju u Netsima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE