Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Glasine i događaji s tržnice – dan treći

Evo nas i s recapom trećeg dana NBA tržnice kroz koju će vas danas provesti samo naš Toni Lazarušić. Druga polovica tandema koju nećemo imenovati, iako svi znate da se radi o Ivanu Kuštri, pokazao se kao potpuni choker, ne mogavši izdržati pritisak refreshanja novosti i pisanja istih u wordpressu. Pokušao se opravdati mijenjanjem imidža kod frizera ali znamo da samo LeBron chokea zbog toga.

Kingsi su potpisali Marca Belinellija (3 godine – 19 milijuna)

Pa dobro. Ellis, Mathews, Belinelli. Sve je to isto. Osim što nije. Ne sjećam se da je jedna NBA franšiza dobila ovoliko pljuski na NBA tržištu od slobodnih igrača. Ponašaju se kao stara cura koja se nudi svima jer se mora udati, a nitko je ne želi jer ima ludog oca Indijca. Belinelli je dobar španer, šuter i sekundarni playmaker ali kao igrač s klupe, starter nikako.

Knicksi bi Coreyja Brewera.

Još uvijek odlična backup opcija i zahvalan igrač s klupe.

Kingsi će pregovarati s Joshom Smithom, Louom Williamsom, Quincyjem Acyjem, Patom Beverleyjem, Medvedenkom, Mbengom i Tomislavom Zubčićem.

Zezamo se, posebno za ovo sa Zubčićem, ali navodno pregovaraju s prvom četvoricom nabrojanih. Poor Kings.

Wes Matthews je Maverick.

Donnie Nelson Cuban su napokon sanirali bekovsku poziciju nakon odlaska Ellisa. Matthews je šuterska elita i sjajan obrambeni igrač koji može čuvati sve tri pozicije na perimetru. Kompatibilniji je s Parsonsom nego što je bio Ellis koji jednako kao i Parsons u napadu voli operirati s loptom, ali i Parsons više neće biti zadužen za čuvanje najopasnijih protivničkih swingmana pa bi mogao itekako i popraviti svoje brojke i opravdati bahat ugovor koji je dobio, što lani baš i nije uspio. U osnovi odličan potez Mavsa iz tih razloga, samo je pitanje u kakvoj formi će Matthews dočekati sezonu i istu odigrati s obzirom na to da se oporavlja od ozljede Ahilove. Inače, Wes je imao i „boli glava ponudu“ od Kingsa na 4 godine ukupne vrijednosti 64 milijuna dolara. Poor Kings.

Lakersi bi i Rajona Ronda.

O bože…

Knicksi su potpisali Robina Lopeza (4 godine – 54 milijuna dolara)

Konačno su pronašli centra koji može odigrati ozbiljne minute, a što je još važnije za ovaj roster, može dobro držati reket čistim od protivničkih igrača. Mislim, spasio je guzicu u zadnje dvije godine Aldridgeu radivši prljave poslove za njega. Dobar potez Knicksa jer se Lopez dobro „slaže“ uz Porzingisa. RoLo je roll igrač, dobar skakač u napadu i screener, tako da će Porzingis moći kampirati na perimetru i mid range pozicijama što mu je bolji dio igre.

Spursi i Wizardsi su favoriti za potpisivanje Davida Westa.

Kostu Koufosa bi Mavsi, Kingsi i Lakersi.

Postoji li netko koga ove tri momčadi ne bi htjele?

Thomas Robinson se skrasio u Netsima (2 godine – 3 milijuna dolara)

Nekoć velika perspektivna NCAA zvijezda pretvorila se u NBA lutalicu. Ovo mu je  peti klub u 4 godine i mislim da bi to trebalo biti dovoljno za reći o njemu. T-Rob nema napadački skillset koji bi odgovarao potrebama moderne košarke i uglavnom će biti zadužen za pospremanje zicera u napadu, te igranju centra u nekakvim small-ball petorkama. Svejedno ima potencijala da bude nešto što je Tristan Thompson u Cavsima. Valjda.

Trade Alert! Jared Dudley iz Bucksa će biti trejdan u Wizardse za zaštićeni pick druge runde drafta neke godine.

Odlaskom Piercea u Clipperse Washingtonu je ostala rupa na krilnoj poziciji iako tu imaju dva mlada i perspektivna igrača u Porteru i Oubreu. Dudley će im donijeti šutersku dimenziju, i sposobnosti igranja na obje krilne pozicije. Tu bi Piercea mogao dobro zamijeniti. Ali da će ga zamijeniti kao sekundarni handler, strijelac kreator i ulogom igrača za zadnji posjed, to nikako.

dudley

Dwyane Wade je navodno prihvatio jednogodišnji ugovor s Heatom u iznosu od 20 milijuna dolara.

Eto, drama manje. Teško je zamisliti Wadea bilo gdje osim u South Beachu.

Mavericksi su zainteresirani i za Jordana Hilla.

Kraljevstvo za centra!

Trade Alert! U Pistonse iz Sunsa stižu Marcus Morris, Reggie Bullock i Danny Granger, dok će put Arizone draft pickovi.

Sunsi i dalje žive san da bi mogli potpisati Aldridgea zato su se odlučili očistiti cap, dok je prekaljeni Stan Van Gundy dobio točno ono što mu je po guštu. Tri igrača koji mogu igrati dvije pozicije i pogađati trice. Pistonsi izgledaju šuterski vrlo vrlo solidno. Na svakoj poziciji (osim centra) imaju po dva dobra šutera. Spread pick and roll Jackson (Jennings)-Drummond će raditi kao sat zahvaljujući floor spacingu koji daju ti šuteri.

stan-van-gundy

Mavericksi bi pokušali dovesti sign-and-tradeom Roya Hibberta iz Pacersa, a u posao bi samo da isti „štima“ bio uključen Monta Ellis. Sve ovo pod uvjetom da se Mavsi ne dokopaju DeAndrea Jordana.

Roy Hibbert-Dirk Nowitzki. Postoji li sporiji centarski tandem u ligi?

Shane Larkin novi je igrač Netsa (2 godine – 3 milijuna dolara)

Pogledaj na ulomak ispod, samo što kod Netsa ide nabrajanje imena ovako: Deron Williams, Jarrett Jack, Steve Blake. Je li ovo nagovještaj da će Deron Williams napokon spakirati kofere i krenuti put… Ne znam… Sacramenta?

Ed Davis će iduće tri godine za 20 milijuna dolara igrati za Portland.

Pravu gužvu su napravili Blazersi na centru gdje sada imaju Davisa, Plumleeja, Kamana i Meyeresa Leonarda. S obzirom da su Plumlee i Davis poprilično slični igrači, backup centri, nisam siguran da je Blazersima trebao Davis. Na ovo se nadovezuje činjenica da će Blazersi razvijati i mladog Leonarda pa je pravo pitanje tko će naći dovoljno minuta za sve?

Latest Posts

NE PROPUSTITE