Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Glasine i događaji s tržnice – dan četvrti

Nema odmora na tržnici. LeBron James se još nije izjasnio oko Cavsa, a ostalo je dovoljno dobrih igrača kao što su Josh Smith, Lou Williams, Kosta Koufos, David West. JR Smith, itd. Danas vas kroz dan vodi Nihad Žunić uz svoje komentare.

Bismack Biyombo ide u Kanadu

Biyombo, koji je svu svoju NBA karijeru proveo u Charlotteu, sada će igrati za Raptorse. U pitanju je dogovor vrijedan $6 milijuna preko dvije godine i on je drugi igrač koji se pridružio Torontu, nakon DeMarrea Carrolla par dana ranije. Sedmi izbor 2011. nije dobio qualifying offer od matičnog kluba i tako je imao odriješene ruke da ode u bilo koji tim koji ga je tražio.

David West ima par “udvarača”

Već smo napisali da su Spursi i ranije Wizardsi zainteresirani za veterana i bivšeg igrača Pacersa. Izgleda da su se sada uključili u borbu i Cleveland Cavaliersi koji traže zamjene za svoje veterane koji ostaju bez ugovora, a poznato je i da West ima poveznice sa Ohiom kroz neke članove obitelji, kao i kroz njegovo sveučilište Xavier koje se nalazi u Cincinnatiju, trećem najvećem gradu te savezne države. Od ranije je potvrđen, ali i od samog igrača odbijen interes New York Knicksa.

Spursi su zainteresirani za Davida Westa kojemu nude veteranski minimum i borbu za naslov.

Aldridge je odlučio da potpiše za Spurse (4 godine – 80 milijuna, gdje je četvrta godina player opcija)

Napokon se smilovao i donio je odluku. LaMarcus Aldridge od naredne sezone nosi crni dres San Antonio Spursa. Dužina i veličina ugovora još uvijek nije poznata.

Derrick Williams potpisao ugovor sa Knicksima

– Knicksi su napokon počeli konkretno da djeluju u ovom free agencyu. Nakon Arrona Afflala i od jučer Robina Lopeza, doveden je i Derrick Williams koji je zadnju godinu proveo u Kingsima. Drugi pick 2011. koji nije baš ispunio svoj puni potencijal, potpisao je na dvije godine sa New Yorkom vrijedan $10 milijuna s tim da je druga godina team opcija. Sasvim dobar igrač koji će vjerojatno startati na poziciji četvorke i u rotaciji biti ispred mladog Litvanca Kristapsa Porzingisa koji će svoju priliku vrijedno čekati s klupe. Naravno, može se desiti i da se trener Derek Fisher (bolje reći da se trener Phil Jackson) odluči da Carmela Anthonya koristi kao četvorku, u kom slučaju bi Williams bio druga, a Porzingis treća opcija. Biti će zanimljivo gledati kako će se Williams dokazati u Knicksima, nakon par razočarenja za ovog visokog izbora koji nije ispunio svoj potencijal.

Tobias Harris potpisuje novi ugovor sa Magicom, pridružuje mu se C.J. Watson

– Harris je imao ponude iz svakog kuta lige. Zagrijali su se Celticsi, Lakersi te Pistonsi, pričalo se o nekim mogućim solucijama ali mislim da je većina ljudi znala da Harris ostaje tu gdje je. On će sada postati konkurencija Mariju Hezonji koji će se, vjerujem, pokazati kao odlično nisko krilo sa klupe. Harris je imao breakout sezonu prošle godine i znalo se da će dobiti dobar ugovor. 17 poena i skoro sedam skokova nisu loše brojke, i tako je on sebi zaradio ugovor vrijedan $64 milijuna preko četiri godine, i uz to naslov najtalentovanijeg niskog krila u free agency marketu. C.J. Watson dolazi da bude drugi razigravač iza Elfrida Paytona i biti će plaćen $15 milijuna preko tri godine. Prosječan igrač čija glavna kvaliteta je vjerojatno vanjski šut, s obzirom da je prošlu sezonu završio sa 40% šuta za tri. Izuzetno je potreban kao razigravač druge petorke Magica i kao vanjska prijetnja jer oba člana backcourta prve petorke nisu neki šuteri. Prošle dvije godine je bio u Indiani, a prije toga igrao za Warriorse, Bullse i Netse, tim redom.

LaMarcus Aldridge nas još muči sa svojom neodlučnošću

– Top priča ovog perioda je sigurno LMA a nikako da se riješi. Prvo smo imali priču o mogućem ostanku u Portlandu, koja je vrlo brzo demantovana i to navodno direktno od LaMarcusa. Onda su Lakersi imali svoju šansu ali istu prokockali (navodno, premalo fokusa stavljeno na košarku a previše na imidž, Hollywood i te očigledno Aldridgeu manje bitne stvari), te su Spursi bili ogromni favoriti za potpis, posebno nakon odlično odrađenog sastanka. Međutim, Phoenix Sunsi i Miami Heat zatražili su svoje sastanke (Knicksi su navodno trebali imati, ali je Aldridge otkazao) i Sunsi su iznenađujuće skočili u utrku sa odličnom idejom predstavljenom LaMarcusu. Onda se ponovno javljaju Lakersi koji dobijaju drugu šansu, iz Portlanda leti Damien Lillard da nagovara Aldridgea na ostanak, a iznenada se i Houston javlja. Ako vam je ovo sve gore zbunjujuće, vjerujte svima je. Rasplet ove sapunice kakvu vjerojatno ne bi ni Meksikanci sastavili očekuje se u narednim danima, a prema Wojnarowskom favoriti su Spursi i Sunsi.

Patrick Beverley ostaje u Houstonu

– Nakon Brewera, i Beverley je odlučio da ostane tu gdje jeste. Startni razigravač Houstona to će i ostati naredne godine, i kako se čini još minimalno tri godine, ako ne dovedu boljega naravno. Potpisan je četverogodišnji ugovor vrijedan $25 milijuna a to se i očekivalo jer se radilo o restricted free agentu. Tri godine ugovora su garantirane i donijeti će mu $19 milijuna, a posljednja godina je team opcija. Radi se o solidnom scoreru i odličnom perimeter defanzivcu, k tome još i vrlo mladom igraču pa tako ne čudi potez Rocketsa koji su brže-bolje dogovorili ostanak pobjednika Skills Challengea ovogodišnjeg All-Star vikenda.

Corey Brewer odlučio je da potpiše sa Houstonom

– Što bi moj kolega Toni Lazarnušić rekao, poor Kings. Prema Marku Steinu sa ESPN-a, Brewer je odbio ponudu Kingsa koja je bila veća od Houstonovih $24 milijuna za tri godine da bi ostao u Rocketsima. Prema drugim informacijama, ovaj deal bi čak trebao da pojača šanse Rocketsa da se na mala vrata “uvuku” u potjeru za vjerojatno zadnjim top tier igraču koji je dostupan na tržištu – LaMarcusom Aldridgeom. Navodno, ovaj dogovor s Brewerom otvara neke mogućnosti tradeova ako Rakete ne budu imale dovoljno prostora za direktni potpis Aldridgea. Podsjetimo, Brewer je prošle godine stigao u Houston razmjenom iz Minnesote.

Dva potencijalna sign and tradea, prema Wojnarowskom.

– Čovjek koji zna više o timovima nego oni sami, Adrian Wojnarowski objavio je dva moguća sign-and-tradea koja bi se mogla desiti u do kraja free agency perioda. Prvenstveno, Memphis želi da iskoristi svog centra Kostasa Koufosa u sign-and-tradeu a najviše su “zagrizli” Clippersi koji su izgubili DeAndrea Jordana. Drugi tim koji traži S-and-T sa svojim slobodnim igračem je Charlotte, a ekipa Michaela Jordana planira to uraditi sa Mo Williamsom. Zasada se ne zna koji tim bi tu opciju razmatrao.

Gary Neal se dogovorio sa Washington Wizardsima 

– Službeno smo ušli u doba izuzetno nezanimljivih potpisivanja. Ovaj bek koji je igrao u prošloj sezoni za Hornetse i T-Wolvese potpisao je sa Wizardsima jednogodišnji ugovor vrijedan $2.1 milijuna i on je jedan od dva dovedena igrača nakon gubitka Paula Piercea, a drugi je Jared Dudley koji je ranije došao iz Bucksa u razmjeni. Solidan šuter koji će u rotaciji biti iza Bradleya Beala i za svoje mjesto boriti će se sa Martellom Websterom

Latest Posts

NE PROPUSTITE