Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Glasine: Josh Smith na meti brojnih klubova

Rok za razmjenu igrača sve je bliže (21. veljače, 21 sat) i iz sata u sat povećava se broj glasina u NBA ligi. Najviše njih odnosi se na Josha Smitha, krilo Atlanta Hawksa.

Smithovo ime se svake godine često spominje pri ovakvim glasinama, a čini se da je ove godine konačno došlo na red da ga se i razmijeni. O tome govore brojni izvori, a postoje i brojne zainteresirane ekipe za njegove usluge. Ovo mu je posljednja godina ugovora i ovo je posljednja šansa Hawksima da ga razmijene, jer kada postane slobodan igrač moći će otići gdje hoće bez da Hawksi dobiju išta zauzvrat.

Od najupornijih momčadi koje žele dovesti Smitha spominju se Sunsi, Bucksi, Celticsi i Netsi.

Bucksi na rosteru imaju dvojicu profilom sličnih igrača, Brandona Jenningsa i Montu Ellisa te bi bili spremni rastati se s jednim ako dobiju dobru ponudu. Trenutne glasine govore da se raspravlja o razmjeni Monta Ellis za Josha Smitha, što su Hawksi inicirali, a hoće li se ova razmjena ostvariti saznat ćemo vrlo brzo.

Sunsi ako žele Smitha morali bi uključiti svog centra Marcina Gortata, uz još nekoliko igrača, no u zadnje vrijeme se spominje da do ovakvog dogovora neće doći.

Celticsi su zanimljivi jer postoje brojni izvori o tome koga su oni spremni mijenjati. Najnovije glasine govore kako je moguće da razmijene svog trenutno ozlijeđenog razigravača, Rajona Ronda, te bi s njime uključenim u razmjenu vjerojatno mogli složiti paket za pribavljanje Smitha, no ni ovo nam ne izgleda previše realno jer je Danny Ainge, predsjednik košarkaških operacija Celticsa, jučer najavio da ne trebamo očekivati velike razmjene koje uključuju Celticse.

Netsi su odlučni dovesti Smitha te su ponudili Krisa Humphriesa, MarShona Brooksa i budući izbor prve runde, no čini se da to ne zadovoljava apetite Hawksa koji bi ipak bili oslabljeni ukoliko se dođe do provođenja ove razmjene.

Bilo je govora i o razmjeni s Clippersima (Hawksi su tražili Erica Bledsoea, ali Clippersi nisu bili zainteresirani) i Wizardsima (Washington nudi sve osim Johna Walla, Bradleya Beala i Nenea), a bilo je riječi i o još nekim momčadima.

Očito je kako je Smith na izlaznim vratima Hawksa, ali hoće li se do sutra dogovoriti kakva razmjena, za sada možemo samo nagađati. Smith ove sezone postiže 17,4 poena, 8,6 skokova i 4,1 asistencije po utakmici te se i samo na temelju ovih brojki može vidjeti zašto su brojne ekipe zainteresirane za njega.

Latest Posts

NE PROPUSTITE