Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Glasine o mogućoj razmjeni Omera Asika

Centar Houstona Omer Asik zadnjih dana je stalno pod  povećalom medija. Naime, za Turčina se interesira mnogo ekipa jer je očito da centarski par Asik – Howard ne funkcionira te je Omer postao nezadovoljan i želi razmjenu što prije. Hawksi, Cavsi, Celticsi i 76ersi se najviše interesiraju za 27-godišnjeg centra.

Najbliže dovođenju Asika su Boston i Philadelphia koji bi vjerojatno ponudili Brandona Bassa ili Jeffa Greena odnosno Thaddeusa Younga ili Spencera Hawesa. Put Phillyja bi trebao Asik, u Boston Young a u Houston Bass.

Postoji mogućnost da se i Cavsi uključe s Andersonom Varejaom ili Dionom Waitersom. Poznato je da Waiters želi što prije otići iz kluba, a i da ga se klub želi riješiti iz više razloga. Također, Hawksi su tu koji bi ponudili prvi pick drafta 2014. godine, ali Houstonu se više sviđa njihov krilni centar Paul Millsap. Kad bi došlo do te razmjene sigurno je da bi GM Atlante potraživao više od Asika.

Rocketsi pod svaku cijenu žele razmijeniti 213 centimetara visokog Turčina prije četvrtka. Zašto četvrtak? Zato što igrače koje dovedu do četvrtka mogu ponovno mijenjati ove sezone, a ako ih dovedu nakon četvrtka, oni će morati ostati u Houstonu do kraja sezone (osim ako ih čelnici Rocketsa ne otpuste). Pravilo NBA lige je da igrač mora u ekipi provesti najmanje dva mjeseca prije nego može biti mijenjan, a rok za obavljanje razmjena je 20. veljače, što je točno dva mjeseca i jedan dan poslije ovog četvrtka, roka kojeg su postavili Rocketsi.

Houston u ovome tradeu cilja na krilnog centra koji bi podjednako dobro mogao igrati obranu i napad. Prvo se spominjao Ryan Anderson iz Pelicansa, ali on je ozljedom Anthonyja Davisa postao veoma bitna karika za momčad New Orleansa. Potom se spominjao i Varejao, a novije vijesti govore kako će se razmjena najvjerojatnije održati između tri ekipe.

Moguće je da GM Houstona Daryl Morey u razmjenu uključi i Jeremyja Lina koji se također cijelu sezonu spominje u kontekstu odlazaka.

Američki mediji prenose kako je moguće da se uključi i peta, još nepoznata momčad koja bi možda mogla imati i najbolje uvjete za dolazak Asika.

Omer Asik ove sezone za Rocketse je odigrao 17 utakmica u kojima za 18,3 minute bilježi 4,4 poena uz 6,8 skokova.Najbolje partije u karijeri je pružao prošle sezone kad je nastupio u sve 82 utakmice i u njima je za 30 minuta zabijao 10 poena uz 11,7 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE