Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Glavne zvijezde Pistonsa pred novinarima

Razgovor s novinarima otvorio je Greg Monroe rečenicom: “Ovo ne znači da odlazim.” Kao što znamo, Monroe je ovo ljeto bio zaštićen slobodan igrač i mogao je dogovoriti dugoročnu suradnju s Pistonsima, ali odlučio se za rizik i uzimanje pete godine ugovora kako bi naredno ljeto bio slobodan igrač.

Postojale su razne špekulacije oko Monrea i njegove situacije ali je on to najbolje opisao: “Uprava Pistonsa mi je ponudila dugoročni ugovor, ali nakon razgovora s ljudima koji su mi bitni u životu – obitelj, prijatelji i agent, odlučio sam odbiti ponudu. Ja volim Detroit i ovo je striktno poslovna odluka koja je najbolja za moju košarkašku budućnost.”

Start Stana Van Gundyja u dvostrukoj ulozi – GM i trener, nije slavno počeo jer se bar nadao da će u najgorem slučaju ishoditi sign and trade za Monroea i dobiti zauzvrat nekakav NBA talent. Kao što on sam mora odvojiti biznis i trenerski posao tako se nada da će i Monroe:“Trenutno znam da je Greg 100% odlučan pomoći ovoj ekipi pobjeđivati ove sezone i uvjeren sam da se neće previše zamarati oko budućeg ugovora.”

Centarski kolega, Andre Drummond je stao na Monroevu stranu. “Greg je učinio ono što je osjećao da je najbolje za njega, i kao prijatelj ga podržavam 100%. Od danas pa nadalje obojica ćemo se fokusirati na pobjede.”

Najveće pitanje oko Monroe je njegova uloga u ekipi jer prošlogodišnji eksperiment s njim, Drummondom i Joshom Smithom nije dao dobre rezultate i Van Gundy to ne planira ponoviti, a ovo su neke njegove konstatacije. “Greg, Andre i Josh su naša tri najbolja igrača, a istina je da nisu bili sposobni igrati efikasnu košarku prošle sezone, te ćemo na tome morati puno raditi. Planiramo koristiti Josha primarno na poziciji visokog krila, a Andre će naravno biti centar, dok Monroe može odigrati obje pozicije jako dobro. Nisam zabrinut koja dvojica će biti u prvoj petorci jer znam da je važno sastaviti funkcionalnu rotaciju kroz cijelu utakmicu, ali isto tako znam da je biti u startnoj petorci jako važno za igrače.”

Novinari su pitali Monroea da li je istina kako je tražio od franšize da proda Smitha. “Sve su to laži. Ne znam odakle vam te glasine jer su to obične laži. Rekao sam to treneru Van Gundyju, a razgovarao sam s Joshom da budem siguran kako je shvatio da nema istine u tim pričama. Nikad nisam rekao niti tražio od uprave nešto poput toga.” – vidno iznerviran je bio Monroe.

Monroeva raznovrsnost će biti još važnija za Pistonse jer im se ozlijedio rezervni centar Aaron Gray na neodređeno vrijeme, ima problema sa srcem što je jako pogodilo Van Gundyja. “Nadamo se da ćemo do kraja listopada imati više informacija o Aaronu. U ovom trenutku smo fokusirani da Gray dobije najbolju moguću medicinsku pomoć.”

Navijači Pistonsa se nadaju kako je došlo bolje vrijeme, te da će napokon s Monroem uspjeti izboriti doigravanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE