Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

GM Bucksa: Giannis Antetokounmpo je blizu All-Star statusa

Generalni menadžer Milwaukee Bucksa, John Hammond,  u nedavnom interviewu je izjavio nekoliko mišljenja sa svog gledišta kada je u pitanju razvoj prve zvijezde franšize, Giannis Antetokounmpoa.

“Reći ću vam sljedeće: Giannisu, koji nedavno napunio 21 godinu, trebaju dvije stvari da bi postao All Star, od trenutka kada razgovaramo – da pogađa otvorene šuteve s 4-5 metara i šuteve za tri poena iz kornera,“ rekao je Hammond.

Hammond je također upitan za poziciju na terenu koja bi najviše odgovarala mladom Grku.

“On je krilo. Rekao sam to kada smo izabrali Jabari Parkera na draftu, također. Mnogi nisu svjesni da je Parker također jako dobar s loptom u rukama, te da može postaviti i završavati napadačke setove. Veoma je bitno za nas da njih dvojica nauče igrati dobro zajedno. Za Giannisa ću reći iste stvari koji sam rekao i na ljeto 2013. godine, kada smo ga draftirali. On je momak koji jako dobro poznaje košarku i ima sjajnu percepciju igre na terenu. I takav je još od ranih početaka! S istančanim osjećajem za igru i prostor. Sretni smo, jer u posljednje vrijeme Giannis često koristi svoje prednosti i to donosi dobre rezultate na timskom planu.“

Hammond je pojasnio da je franšiza bila jako sretna dobivši priliku da izaberu Antetokounmpoa. Podsjećamo, The Greek Freak je bio 15. izbor prve runde.

“Bili smo jako sretni! Iskreno vjerujem u to. Dosta puta sam čuo rečenice poput ‘Hammond je vidio nešto u tom momku što ostali nisu’, te odmah mogu reći da to nije precizno. U našem front officeu imamo mnogo stručnjaka koji odlično rade svoj posao analizirajući prospekte i njihove podatke kroz godinu. Nisam vidio ništa drugačije od drugih kada je u pitanju Giannis, te smo imali sreće s 15 . pickom te godine. Giannis jednostavno nije bio izabran do te tačke i mi smo ga ugrabili!“

Bucksi su trenutno na jedanaestom mjestu Istočne konferencije uz omjer 30-40, što im daje veoma male šanse za doigravanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE