Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

GM Hornetsa odredio glavni cilj za ljetnji prijelazni rok

Generalni menadžer Charlotte Hornetsa, Rich Cho, u jučerašnjoj je konferenciji za štampu na neki način pripremio navijače za ljetni period lige.

Trenutno razmatramo dosta različitih opcija: podizanje ili spuštanje pozicije na draftu, izlazak s drafta putem nekog tradea.“

Hornetsi imaju 22. pick prve runde i bez šanse za biranje su u drugoj. Ukupno su održali pet pre-draft treninga, dok je šest i posljednja na rasporedu u nedjelju. Na samim treninzima su se pripremali za što bolji uvid u mlade igrače, te za novu filijalu u NBA razvojnoj ligi, Greensboro Swarm.

Većina sudionika na treninzima ne kotiraju kao izbori prve runde u samim predikcijama stručnjaka. Cho je istaknuo da je jako teško zakazati sam susret s vrhunskim talentima ukoliko ste u posljednjoj trećini ljestvice u prvom krugu.

Prema predviđanjima agenata, postoji oko 35 momaka koji će biti birani prije 22. picka. Koliko mi znamo, bit će samo 21“, rekao je Cho.

I dok bi to mogla biti otežavajuća okolnost, nije zabrinjavajuće za Hornetse.

U onom dijelu sezone smo, kada smo već odradili svoj posao, skautirali mnoštvo utakmica. Uradili smo  temeljit posao profiliranja, kao tajne službe“, rekao je GM. „Bit ćemo spremni za draft, bez obzira na to tko dođe na treninge.“

Kada je upitan za osvrt na ovogodišnju draft klasu, Cho je rekao da je bogata krilnim igračima i momcima na visokim pozicijama. Očit nedostatak jeste pozicija playmakera.

Zatim je dodao da ipak u front officeu nisu stavili velik akcent na draft, jer nadogradnju rostera planiraju kroz free agency period ovog ljeta.

S osam slobodnih igrača u rosteru, nisam potpuno siguran što će se desiti, pa ćemo raditi na tome da dobijemo potrebnu dubinu. Ne možemo trenutno govoriti o potrebama zbog velikog broja slobodnih igrača, pa nismo sigurni kako će se sve odigrati.“

Uzevši te okolnosti u obzir, početak ljetne tržnice prvog srpnja je mnogo važniji nego noć drafta. Cho je ponovio da je ponovno potpisivanje Nicolasa Batuma na samom vrhu liste prioriteta.

Nadamo se sastanku s njim već na samom početku perioda. Naš cilj je dogovor koji će biti obostrano koristan.“

Pored Batuma, četiri druga igrača iz rotacije Hornetsa su postali nezaštićeni slobodni igrači – Marvin Williams, Jeremy Lin, Courtney Lee i Al Jefferson. Cho je odbio poredati njihove ugovore po prioritetima.

Greensboro Swarm će biti jedna od tri nove ekipe u ekspanziji razvojne lige koja stupa na snagu početkom iduće sezone. Cho je izrazio nadu da će zaposliti trenera na vrijeme, da bi ta osoba bila u Orlandu za početak ljetne lige u  ranoj fazi srpnja.

Vodstvo Hornetsa je ponudilo trenersku poziciju bivšem centru Seanu Rooksu, ali je Rooks iznenadno preminuo kratko nakon intervjua za posao.

Ponudili smo ulogu glavnog trenera Seanu Rooksu, koji nas je tragično napustio. Sada imamo nekoliko zakazanih sastanaka nakon drafta, pa ćemo vidjeti kakav će biti razvoj situacije.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE