Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

GM Lakersa potvrdio ostanak D’Antonija

Često osporavani trener Los Angeles Lakersa, Mike D’Antoni dobio je podršku vrha ekipe te će ostati na klupi Lakersa i sljedeće sezone, bez obzira na uspjeh koji ekipa ostvari u doigravanju.

Odmah na početku sezone otkaz na klupi Lakersa dobio je Mike Brown, a vruću stolicu preuzeo je D’Antoni. Ekipa nije igrala dobro, imali su i velikih problema s ozljedama te se činilo kako je samo pitanje dana kada će i D’Antoni dobiti “pedalu”.

Ipak, kako je sezona odmicala Lakersi su poboljšavali svoje igre na parketu te su uspjeli izboriti prolazak u doigravanje posljednjeg dana regularnog dijela sezone. U prvom krugu doigravanja igrat će protiv San Antonio Spursa, druge momčadi Zapada te iako neće biti ozlijeđenog Kobea Bryanta, navijači Lakersa se nadaju da će Pau Gasol i Dwight Howard uspjeti odvesti ekipu do prolaska u drugu rundu.

“Da, Mike će trenirati ekipu i sljedeće sezone”, izjavio je danas Mitch Kupchak, generalni menadžer Lakersa. “Nije uopće bilo priča o otpuštanju. Mislim da je napravio potrebne prilagodbe tijekom sezone i da je napravio dobar posao.”

Zbog dobrih igara ekipe u posljednje vrijeme, D’Antoni je proglašen najboljim trenerom mjeseca na Zapadnoj konferenciji, dok je na Istoku istu titulu ponio Mike Woodson iz Knicksa.

Možemo još spomenuti i kako neki treneri nisu bili te sreće i nisu dobili podršku vrha svoje ekipe. Byron Scott dobio je otkaz na poziciji glavnog trenera Clevelanda, a Lawrence Frank Pistonsa. Doug Collins također više neće biti glavni trener, ali on je sam dao ostavku na mjesto glavnog trenera Sixersa i zadržat će se u ekipi na poziciji savjetnika.

Latest Posts

NE PROPUSTITE