Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

GM Rocketsa: Harden je najbolji strijelac u povijesti NBA lige, bolji je i od Michaela Jordana

GM Houston Rocketsa Daryl Morey vjeruje da je James Harden najbolji strijelac u povijesti košarke, kaže da ima brojke koje mogu poduprijeti takvu tvrdnju.

Netko me pitao: Tko je bolji strijelac: (James Harden) ili Michael Jordan? Činjenica je da je James Harden bolji strijelac od Michaela Jordana, rekao je Morey tijekom četvrtka u epizodi podcasta “Selfmade with Nadeshot”.

Moreyjevi kriteriji za određivanje sposobnosti igrača ukorijenjeni su u igračevim poenima po posjedu lopte, što također govori o mogućnosti igrača da stvori priliku za postizanje poena na liniji slobodnih bacanja.

Date Jamesu Hardenu loptu, a prije nego što mu date loptu, koliko poena generirate? Na taj način biste trebali mjeriti napad. James Harden je broj 1 u povijesti NBA, nastavio je. A čak je bio i br. 1 čak i u Oklahoma City Thunderu. Jedino što je tamo ulazio s klupe. Bio je skriven.

Kroz 13 sezona s Chicago Bullsima – što isključuje kasni povratak u NBA u dresu Washington Wizardsa – Jordan je prosječno postizao 31,5 poena po utakmici uz 51,8% šuta. Za usporedbu, Harden je prosječno postizao samo 24,3 poena po utakmici u karijeri, ali uz odličnu efektivnu stopu šuta od 52,5 i bolje postizanje poena s linije slobodnih bacanja.

Međutim, Jordan je igrao u vrijeme kada su stil i tempo igre bili radikalno različitiji od današnje igre, u kojoj momčadi poput Rocketsa igraju drukčije u napadu. Morey razumije da će se ovaj detalj upotrijebiti protiv njegove izjave da je Harden najbolji strijelac u povijesti NBA.

Protuargumentacija je razumna. Kažu: Ako sada stavite Michaela Jordana NBA momčad, on bi bio bolji od Jamesa Hardena. To je moguće, ali ako samo kažete: NBA povijest … ako tom momku date loptu, koliko poena postigne njegova momčad, prije nego što druga momčad dobije loptu? To je James Harden – rekao je Morey. I znam da to ljude čini ljutim, ali to je doslovno činjenica.

Izvor: Alykhan Bijani – The Athletic

Latest Posts

NE PROPUSTITE